Целта на инициативата Един пояс, един път е взаимоизгодно сътрудничество

...
Целта на инициативата Един пояс, един път е взаимоизгодно сътрудничество
Коментари Харесай

Си Цзинпин: Целта на Един пояс, един път е нова платформа за международна търговия

Целта на самодейността " Един пояс, веднъж " е взаимоизгодно съдействие сред страните и създаване на нова платформа за интернационална търговия, както и основаването на благоприятни условия за развиване на Китай, акцентира китайският президент Си Цзинпин в тирада на откриването на втория конгрес за интернационално съдействие " Един пояс, веднъж " за разширение на интернационалните търговски връзки, съобщи Ройтерс.

Следващата стъпка във възобновяване на остарелия Път на коприната е да се насочи самодейността към развиване с акцент на зелената инфраструктура и финансите, акцентира китайският президент, осведоми Българска телеграфна агенция.

Популяризираната от Си самодейност провокира разногласия, като някои страни партньорки се оплакват от високата цена на плановете. Китай нееднократно е казвал, че няма да се пробва да обвързва никоя страна с задължения и има единствено положителни планове. Според западни държавни управления " Един пояс, веднъж " е метод за разпространение на китайското въздействие в чужбина, като се натоварят небогати страни с непостижими задължения.

" Всичко би трябвало да бъде осъществено по изцяло транспарантен метод и да демонстрираме нулева приемливост към корупцията ", акцентира Си Цзинпин пред 37 държавни и държавни ръководители, съобщи Франс прес. Китайският водач даде обещание да отстрани дотациите, които водят до неравностойна конкуренция. Това е основно искане на Съединени американски щати, които упрекват Пекин в поддръжка на държавните предприятия.

Освен това Си даде обещание да усили китайския импорт, да не намалява курса на юана във щета на други страни и да забрани да се изисква от задгранични предприятия да предават технологии на Китай.

Пекин ще вземе ограничения за отбрана на интелектуалната благосъстоятелност и ще развива оптимални механизми в региона на интернационалното законодателство, ще се стреми към подписване на съглашения за свободна търговия с още повече страни и към усилване на интернационалното взаимоотношение в региона на митническото контролиране, съобщи ТАСС. Китайския президент добави, че развиването на инфраструктурата ще бъде основен фактор и Пекин ще бъде подготвен да постави взаимни старания за създаване на взаимосвързана инфраструктурна система.

Проектите от самодейността " Един пояс, веднъж " ще получат дейна финансова поддръжка посредством заеми и даване на средства от целеви фондове.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР