Целта е оптимална интеграция на транспортните мрежи в ЕСМинистър Росен

...
Целта е оптимална интеграция на транспортните мрежи в ЕСМинистър Росен
Коментари Харесай

ЖП проектите се нуждаят от 4 млрд. лв.

Целта е оптимална интеграция на транспортните мрежи в Европейски Съюз

Министър Росен Желязков дискутира проектите за стратегическите жп планове с представители на Германия и Австрия (източник: МТИТС)

Необходимият бюджет за реализацията на всички стратегически жп планове у нас след 2021 година е 4 милиарда лв.. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Росен Желязков по време на работна закуска с представители на Германо-българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и на Австрийското комерсиално посланичество Advantage Austria.

По думите на министъра, това включва жп връзките със Сърбия и Северна Македония, секторите Видин-Медковец, Карнобат-Синдел, внедряване на Европейска система за ръководство на влаковете в няколко сектора в страната, както и развиване на жп възел Варна и този в Горна Оряховица.
още по тематиката
Целта е да се реализира оптимална интеграция на транспортните мрежи в Европейския съюз, изясни Росен Желязков и акцентира, че до 2030 година следва да бъдат приключени плановете, ситуирани на главната TEN-T мрежа, а до 2050 година – всички планове на широкообхватната мрежа.

Ще бъдат осъществени редица планове и в пътния бранш. Така да вземем за пример, следва строителството на автомагистрали „ Русе – Велико Търново “ и „ Калотина “, и скоростни пътища „ Видин – Монтана – Враца “ и „ Мездра – Ботевград “.

„ Индикативният бюджет на тези четири плана е 3,605 милиарда лв., като включително не е включено завършването на автомагистралите „ Струма “ и „ Хемус “, които са в развой на осъществяване “, изясни Желязков.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР