Целият участък от Нова Загора до Ямбол на АМ “Тракия

...
Целият участък от Нова Загора до Ямбол на АМ “Тракия
Коментари Харесай

Министър Шишков: Трябва як ремонт на АМ Тракия, драмата с ...

Целият сектор от Нова Загора до Ямбол на Автомагистрала “Тракия ” евентуално ще би трябвало да бъде ремонтиран главно поради загубата на материал. Това са към 30 км. След към година ще е необходим главен ремонт и на сектора от Нова Загора до Стара Загора ”, съобщи служебният министър на районното развиване и благоустройството Иван Шишков в " Защо, господин министър? ". 

" Направихме инспекция на лот 2 и 3 взаимно с Министерството на вътрешните работи. Това, което установихме, че част от асфалта липсва. Асфалтът би трябвало да е 220 милиметра. Пробата от асфалта демонстрира, че в другите сектори той варира сред 190 и 200 милиметра. Имаме загуба в общия пласт. Износващият пласт би трябвало да бъде 4 см, този е от 32 до 34 милиметра, а тук-там и 30 милиметра ", добави той.

Очаква се да излязат лабораторните проучвания от какъв материал е построена автомагистралата
По думите му след към 10 дни ще има и резултати от лабораторията за качеството на вложените материали. 

" Имаме подозрения, че и качеството на вложените материали не е положително. Имаме съществено навлажняване на земните основи, което е доста по-притеснително от това, че част от асфалта липсва ", посочи Шишков. 

Според него, в случай че тези сектори са направени без тези неналичия са щели да изкарат най-малко още 5-6 години. Шишков регистрира като проблем неналичието на отдел в АПИ, който да се занимава с главните поправки и всичко минава като настоящи поправки. 

  

Автомагистрала " Европа " има доста тежки проблеми 

“Магистрала “Европа ” сигурно ще бъде тествана. Тя има един издигнат лот в средата. Един лот се строи постепенно и трудно. Той имаше пропуски в плана, в подробния организационен проект.

Най-големият проблем на автомагистралата е секторът от София до Сливница, тъй като той би трябвало да е приключен до края на 2023 година В края на предишния длъжностен кабинет бях открил проблемите, само че за седем месеца нищо не се беше случило. В тези два месеца утвърдих подробния организационен проект. За страдание тези седем месеца могат да се окажат съдбовни и да загубим част от европейските пари ”, сподели Шишков.  

Той изясни, че до 2023 година доста мъчно може да се приключи този сектор. 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР