Целият свят очаква ясна информация за разполагането на ЧВК Вагнер.

...
Целият свят очаква ясна информация за разполагането на ЧВК Вагнер.
Коментари Харесай

Рано се отписват ЧВК Вагнер от сметките. Целият свят очаква сензация

Целият свят чака ясна информация за разполагането на ЧВК Вагнер. Някои с вяра, други с паника, а трети с суматоха. Повечето са сигурни, че историята на тази най-ефективна военна част не е завършила. Така че чувствата са незаменими. Нека проучваме какво се случва.

Бившият шеф на английския общоприет щаб Ричард Данат счита, че наличието на „ музиканти “ на територията на Беларус може да бъде рисково за режима на Зеленски.

Той не изключи, че може да се готви акция против Киев. Така събитията от 24 юни в Ростов на Дон получават напълно нов смисъл. Нека обсъдим това с военния специалист Александър Артамонов.

За начало на хрониката

Събитията от 24 юни в Русия се появиха на първите страници на западните издания. Съобщава се, че американското разузнаване е знаело за подготовката на ръководителя на ЧВК " Вагнер " Евгений Пригожин за протест и се е страхувало от ексцесии с съветския нуклеарен боеприпас.

Западните медии настояват, че дестабилизирането на обстановката в Русия би било от изгода за Киев. Тези проекти обаче се провалиха.

В същото време държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен счита, че „ се появиха доста нови въпроси, които президентът Владимир Путин ще би трябвало да позволи през идващите седмици и месеци “.

Пригожин на собствен ред сподели, че счита дейностите на вагнеровците не за боен протест, а по-скоро за „ марш на справедливостта “. Според него възнамерявали четата му да бъде разформирована, като бил даден период – до първи юли.

" В резултат на интриги, недомислени решения това звено трябваше да престане да съществува на 1 юли 2023 година ", сподели шефът на ЧВК " Вагнер ".

След това се организира общо заседание на командирите на ЧВК, на което им беше сведена тази информация. Както сподели Пригожин, единствено 1-2% от общия брой " музиканти " не са били срещу сключването на съглашение с Министерството на защитата.

Всички останали изрично отхвърлиха, мотивирайки решението си с това, че в сегашните условия и съгласно опита от провеждането на специфична интервенция „ това ще докара до цялостна загуба на боеспособност “.

Пригожин твърди, че всички, които са взели участие в този " марш на справедливостта ", са разбрали за какво го вършат. Той акцентира, че отивайки в Ростов и Москва, те „ не са умъртвили нито един боец на земята “, а сваленият от „ музикантите “ аероплан е станал отговор на ракетни офанзиви в тяхна посока.

Според шефа на ЧВК те не са имали за цел да смъкват настоящия режим и законно определеното държавно управление. Но маршът, сподели той, сподели, че има " съществени проблеми със сигурността " в цяла Русия. А събитията от 23-24 юни бяха реорганизация на това, което можеше да бъде 24 февруари 2022 година

Огромен принос за разрешаването на този спор направи ръководителят на Република Беларус Александър Лукашенко.

Според Пригожин той „ протегнал ръка и предложил да се намерят решения за по-нататъшната работа на ЧВК „ Вагнер “ в границите на законовата пълномощия “.

Генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, отговаряйки на въпрос какво мисли алиансът за следствията от всички тези събития, обърка Русия с Германия. Говорейки в Литва, той сподели, че „ това, което видяхме през последните дни в Русия, показва крехкостта на режима в Германия “.

След това се чуха възражения от публиката, че не става въпрос за Германия. След това Столтенберг се извини и добави, че „ на съветския режим, виждаме слабостта на съветския режим “.

Водещ " Първи съветски " Юрий Пронко счита, че обстановката се развива. А външното безмълвие, съгласно него, приказва за доста щателна работа зад компактно затворени порти. За това той беседва с военния специалист Александър Артамонов в предаването " Цариград. Главното ".

Пригожин раздруса всички

Както означи Александър Артамонов, в тази обстановка са значими по едно и също време няколко фактора, външни и вътрешни. Но е рано да се приказва за кадрови промени, сподели той. Няма дефинитивни решения и дефинитивно схващане кое какво има.

В същото време, съгласно специалиста, е мъчно да се повярва, че Евгений Пригожин може просто да разгласи протест, без да координира дейностите си с никого.

Да, едно време се е практикувало от полските феодали. Те в действителност имаха изцяло законно право намерено да показват недоволството си от властта и решенията, които ръководещите им предлагаха.

" И недоволството им даже имаше лично име - " плач ". Полските феодали подвигнаха екот, когато виждаха, че нещо не върви както желаят ", акцентира Артамонов.

Нещо сходно може да се наблюдава, несъмнено, и в изявлението на Пригожин, отбелязва военният специалист. Това предпочитание да се „ раздрусат всички “ се наблюдава в съвсем всички изявления. Какво в действителност направи Пригожин - раздруса всички.

" По време на потушаването на протеста са убити минимум 15 военни. Разбирам, че индивидът е привикнал да брои в стотици падналите. Но когато това са наши лични, а не врагове, е двойно по-страшно. Защото всеки живот е скъп ", съобщи специалистът.

" Според Пригожин в съпътстващия го ескорт е имало починали. И всички тези смъртни случаи са на неговата съвест ", акцентира Александър Артамонов.

Според специалиста доста остава зад кулисите. И до момента в който не се извърши съответната работа, не може да се приказва за никакви пренареждания.

Рано е да отписваме " музикантите "

Александър Артамонов акцентира, че в по-голяма степен отговорността за провеждането на СВО и за работата на Генералния щаб е на Валерий Герасимов. Освен това той дава отговор персонално пред президента Владимир Путин за оперативното водене на военните дейности.

" Защо да го сменя, с кого да го сменя? Не разбирам и не виждам. И по този мотив не мога да прибавя нищо тук и не желая ", сподели Артамонов.

Той счита още, че е рано да се " отписват " " музикантите ". Според Артамонов тяхното наличие в Централноафриканската република, Судан или Буркино Фасо е от изгода за страната както във военно, по този начин и в политическо отношение.

" ЧВК " Вагнер " извършва значима работа в Централноафриканската република. Базата им се намира в Мали, принадлежала е на задграничния легион ", съобщи той.

" И те правят доста значима работа там. Поканени са и в Судан. Не единствено за образование на локални елементи, само че и от военно-политическа позиция. Напомням, че имаме съглашение със Судан за построяването на военноморска база на тяхна територия ", акцентира Артамонов.

" А пристанището на Судан е най-важното място. Всъщност то прищипва южния морски път. И това е главната снабдителна артерия на Запада ", сподели специалистът.

Той добави, че по едно време даже е бил повдигнат монумент на " музиканти " в африканския Банги. И в Централноафриканската република, която е в доста другарски връзки с Русия, тяхната работа е високо оценена.

" Вагнер " се готви за поход към Киев?

Събеседникът на Цариград разяснява и реакцията на западния свят на събитията в Русия. Той обърна внимание на английския дневен ред.

Така някогашният шеф на английския общоприет щаб генерал-полковник Ричард Данат разгласи допустима акция на " вагнеровци " против Киев.

Той счита наличието им в Беларус за сериозна опасност, смятайки, че бойците на Пригожин могат да съставляват заплаха за украинския режим. Въпреки че Артамонов счита сходен сюжет за доста рискован.

" Разбирам, че западняците имат терзания. И е прекомерно рано да ги отхвърляме. Отсега нататък ние не носим отговорност за активността на жителя Пригожин от никоя страна ", съобщи той.

" Ако той напусне територията на Русия, а с него и някои от гръбнака на неговия корпус, тогава Александър Григориевич към този момент ще реши какво ще прави и по какъв начин. И Александър Григориевич има свои лични закони и собствен личен метод към живота ", счита специалистът.

" Освен това имат изключителна мярка на наказване, доколкото знаем. Беларус не е Русия ", сподели Александър Артамонов.

Според него Западът се подготвял съветското управление да направи някои сензационни изказвания. Те го чакаха като всички останали. Много не се вижда от публиката, жадна за някакви нашумели случаи, сензации. Защото множеството проблеми се вземат решение при закрити порти. И е значимо тази работа да продължава 24 часа в денонощието, заключи военният специалист.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР