Целият ми професионален път е като банкер, не като политик.

...
Целият ми професионален път е като банкер, не като политик.
Коментари Харесай

Подуправителят на БНБ Радослав Миленков след срещата с Радев: Аз съм банкер, не политик

„ Целият ми професионален път е като банкер, не като политик ”. Това съобщи подуправителят на Българска народна банка Радослав Миленков след диалога с Румен Радев в петък. Миленков е един от вероятните служебни министър председатели.

„ Няма да разясня диалога ми с президента, когато той реши, ще ви осведоми. Управителят на Българска народна банка очерта позицията на Централната банка – какво може и какво не може. Аз няма какво друго да прибавя ”, сподели Миленков. Той дефинира обстановката като напрегната.

„ В момента консултациите не са на стадий, в които да има непосредствено решение. Разговорите не престават и президентът, откакто изслуша всички, ще вземе своето решение “. Това съобщи другият подуправител на Българска народна банка Петър Чобанов след диалога с Румен Радев в петък. Чобанов също е един от вероятните служебни министър председатели.

„ Вие знаете, че аз постоянно, във всяка обстановка, съм постъпвал отговорно от позиция на обществения интерес. В момента това, което върша като подуправител на Българска народна банка, също е доста значимо. Чухте шефа какви съображения изрече пред вас през вчерашния ден. Мисля, че и за еврозоната, и за икономическото развиване, екипът на Българска народна банка би трябвало да продължи да работи и да вървим напред. Оттук нататък, несъмнено, всеки един от нас би трябвало да се съобрази с крайното решение на президента ”, съобщи Чобанов пред публицисти.

„ Разговорът с президента беше изчерпателен и потребен. Вярвам, че той ще откри решение в тази обстановка “, добави Чобанов.

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР