Целият градски транспорт в София се движи без всякакви документи,

...
Целият градски транспорт в София се движи без всякакви документи,
Коментари Харесай

Градският транспорт в София – НЕЗАКОНЕН! Какво отговори агент на Фандъкова?

Целият градски превоз в София се движи без всевъзможни документи, без разписание, без контракти и всичко зависи от кмета.

Това съобщи депутатът от Българска социалистическа партия Георги Свиленски в Народното събрание. Позволих си на транспортна комисия да попитам изпълнителния шеф на „ Автомобилна администрация “, в наличието на зам.-министъра на превоза Ангел Попов, по какъв начин работи превозът в София, сподели още националният представител и цитира стенограмата.

Кой подсигурява в Столична община сигурността и качеството на услугата? Кой подсигурява, че не се изразходват непозволено средства по възнаграждение на тази услуга? Този въпрос ще пътува към прокуратурата, сподели още Свиленски.

Питам госпожа Фандъкова дали е правилно изказванието на шефа на ДАИ, за какво и кой в Столична община за следващ път позволи да не е изрядна общината в основен бранш - превоза, кой ще понесе отговорност и по какъв начин госпожа Фандъкова ще понесе отговорност от първо лице само число, тъй като не може да продължава да се крие за своите зам.-кметове и шефове на дирекции. Отговорността е нейна “, съобщи ръководителят на БСП-София Калоян Паргов. Той е безапелационен, че Фандъкова би трябвало да даде отговор на тези въпроси. „ Тази информация е доста притеснителна. Градският превоз в София е отвън легитимността “, разяснява той. Паргов напомни скандално решение, взето след одитен отчет на Сметната палата - удължение на договорите на „ Карат – С “.

Зам.-председателят на комисията по превоз в Столичната община Зафир Зарков отхвърли изказванията на Българска социалистическа партия. Всички линии на градския превоз са с "ясни и точни регламенти и контракти ", безапелационен бе той.

От изявлението на Българска социалистическа партия излиза, че не вършат разлика сред градски и междуградски превоз. Всичко това може да се дефинира като на ниска цена политически пиар, отговори Зарков на обвиняванията.

В сегашния миг по настоящи контракти за междуградски превоз по републиканската транспортна скица след извършена поръчка през 2017 година има настоящи 48 контракта. 10 линии са до закупуване на нови рейсове като част от изискванията и те ще влязат в деяние. За 8 линии, за които не е имало претендент или не е отговарял на условията, се приготвя нова процедура. За нея е желано позволение от регионалния шеф на София, както повелява и законът ", добави Зарков.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР