Целият екип на 164-а детска градина в столичния квартал Горна

...
Целият екип на 164-а детска градина в столичния квартал Горна
Коментари Харесай

Родители и учители се вдигат на протест в защита на уволнена директорка на детска градина в Горна баня

Целият екип на 164-а детска градина в столичния квартал Горна баня разгласи, че ще стачкува дейно в отбрана на директорката си Мариана Иванова, която през вчерашния ден бе уволнена. Подкрепят я и родителите на децата, които учат там

Никой от сътрудниците не желае да идва на работа, а родителите на децата ни поддържат, съобщи пред OFFNews Мариета Велкова, която е синдикален водач на Синдиката на българските учители в елитната детска градина.

Според нея всичките 35 чиновници са изрично несъгласни с уволниението на Иванова. 

Скандалът в 164-а детска градина стартира преди няколко месеца. Тогава директорката изпрати писмо до медиите, че шефът на дирекция " Образование " към общината Мария Минчева я притиснала да подаде оставка, защото против нея имало " доста тежък донос ". Родителите направиха подписка в нейна отбрана.

Проверката на общината обаче е открила, че в градината в Горна баня са били записани 24 деца, чиито кандидатури липсват в осведомителната система за кандидатстване в яслите и детските градини.

Според личния състав на детската градина 6-месечните инспекции не са открили нарушавания и против директорката има единствено клюки.

" Става дума за тъжби от трима души, някогашни сътрудници, които откакто не се вписаха в колектива, започнаха да пишат доноси ", изясни учителката Мариета Велкова. 

Според нея сътрудниците ѝ не желаят да идват на работа и са решени да стачкуват дейно и детската градина да затвори порти.

По-късно и родители на деца от 164-а детска градина оповестиха поддръжка към директорката.

Ето и едно от писмата, които се получиха на имейла на OFFNews. То е от Антоанета Димитрова, майка на дете в детската градина:

Уважаема Г-жо Фандъкова,

Отново Ви пиша, по отношение на към този момент уволнената от вчерашана дата Г-жа Мариана Иванова, Директор на 164 ДГ " Зорница ".

Тъй като разбирам, че всичките писма, които ние родителите изпратихме до касещите този случай институции, не се взеха поради, както и подписката, удостоверяваща поддръжката към Г-жа Иванова на над 300 родители, чийто деца посещават въпросната градина.

Не се взеха поради и целият напън, под който личният състав на градината работи към този момент 6 месеца, с помощта на всички проврки. Аз бих желала да получа информация въз основата на какви документи и доказателства за нередоности е уволнена Г-жа Иванова. Смятам, че всички родители директно се интересуват от действителните аргументи.

Тъй като този проблем получи задоволително общност, откровено се надявам, че документите по направените инспекции също ще станат публично притежание, а по информацията, която имам такива документи не се показани.

Дори съм склонна да имам вяра, че самите инспекции към момента не са завършили, само че някой е взел решение, че Г-жа Иванова би трябвало да бъде освободена от длъжността на Директор, въпреки, че Г-н Чобанов ясно се изрази, че решение за наказване или уволняване, ще бъде взето откакто инспекциите приключат.

Директор Мариана Иванова през вчерашния ден беше уволнена, а по-късно в ДГ " Зорница " беше пристигнала комисия, която да направи одит. Което значи, че инспекциите не престават, а уволнението към този момент е реалност!

Отново Ви апелирам, както и предходният път, в който се обърнах към Вас, да има цялостна бистрота и обективност, както на инспекциите, по този начин и да се обърне внимание на нашите гласове, ние като родители имаме директно наблюдаване над работата на Г-жа Иванова и дръзвам да настоявам, с намерено сърце, че този човек е Ангел!

Няма да влизам в непотребни пояснения, за това какъв експерт е тя и какъв брой умело и грижовно се отнася, както към подчинените си, по този начин и към родителите, само че нейният живот са нашите деца.

В тази връзка бих желала също да прибавя, че получих писмо от Г-н Чобанов, към месец и половина, откакто през септември писах и до него, в което писмо написа, че след откритите инспекции, аз ще бъда осведомена както с тях, по този начин и с окончателното решение. До този миг обаче действителни документи за нередности не съм получила както се пишеше в писмото, а решението от тези инспекции към този момент е взето - уволняване.

Бих желала също да Ви споделя, че ще отнеса този проблем и към медиите, включително и съответно предаването " Господари на ефира ", за доизясняване на този случай, защото откровено се надявам и имам вяра, че те биха стигнали до релната причина, кой тъкмо желае да се облагодетлсва от поста на Директор Марина Иванова, кой има употребява от нейното уволняване и за какво институциите, които ние жителите сме избрали, не искам да чуят нашето мнение.

Имам желанието и насочвам молба към Вас за персонална среща, по поставеният проблем.

Имам оснвания да считам, че Вие сте откровен човек, който съзнателно си прави работа и го потвърждават всичките осъществени планове зад тила Ви, по тази причина пиша точно на Вас. Вярвам на Вас, както не съм вярвала на никой ръководещ и по тази причина моля Вие също да се запознаете със протичащото се.

Оставам на Ваше разположение и ще чакам Вашата противоположна връзка.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР