Целите на дерогацията не се случват. Тази позиция изрази пред

...
Целите на дерогацията не се случват. Тази позиция изрази пред
Коментари Харесай

Има ли смисъл от дерогацията за Лукойл?

Целите на дерогацията не се случват. Тази позиция изрази пред Българска национална телевизия икономистът Георги Ангелов в полемика, отдадена на " Лукойл ". Ако не се заплащат приходите, няма смисъл от дерогацията, посочи той. С 50 стотинки плащаме повече, по думите му. Не би трябвало да разрешаваме съветските компании да не си извършват законовите отговорности, уверен е Ангелов.

Мартин Владимиров от Центъра за проучване на демокрацията уточни, че цените на горивата остават високи. При промяна на суровината, с която работи рафинерията, цената ще скочи с 10% или 10 стотинки на литър, по думите му. Държавата не е искала за прекосяване към различна суровина. Ако има воля " Лукойл " може да диверсифицира доставките, сподели Владимиров. В момента цената у нас би трябвало да е с 32 стотинки по-ниска, по мнението му, защото в складовете има задоволително горива.

Бившият заместник-министър на енергетиката Явор Куюмджиев акцентира, че сме третата страна в Европейски Съюз с най-ниска цена на горивата. Дерогацията си прави работата, има резултат върху крайните клиенти, безапелационен бе той. Според него премахването на дерогацията ще вдигне цените на горивата с до 30-40%. Куюмджиев вижда целенасочени ограничения " Лукойл " да бъде изгонена.

За контракта с БОТАШ Ангелов е обезпокоен от цената, която плащаме, без да употребяваме мрежата. За Куюмджиев пък в тази ситуация са нарушени разпоредбите на конкуренцията. Владимиров на собствен ред допусна, че този контракт ощетява българките консуматори.
 Делян Добрев: Държавният запас би трябвало да влезе в петролните бази на
Делян Добрев: Държавният запас би трябвало да влезе в петролните бази на " Лукойл "

В понеделник ще има решение за дерогацията на съветския петрол
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР