Цели 12 държави имаха поводи за радост, свързани с олимпийски

...
Цели 12 държави имаха поводи за радост, свързани с олимпийски
Коментари Харесай

Най-интересното от битките за медалите в ден 4 на Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг

Цели 12 страни имаха мотиви за наслада, свързани с олимпийски медали, в четвъртия ден от Зимните олимпийски игри в ПьонгЧанг. Канада, Холандия и Олимпийските спортисти на Русия прибавиха по три оценки към актива си, само че с пета купа Германия остава отпред в класирането по медали. " Бундестимът " има общо 9 медала, до момента в който преследвачите са завоювали повече - Холандия е с 10, Норвегия с 11, а Канада също с 10. По два в четвъртия ден взех представители на Норвегия, Съединени американски щати, Италия и Франция, а единствено с по едно отличие останаха Швеция, Австрия, Китай и Швейцария. За китайците това е и първия орден от форума. Ето и всичко най-интересно от борбите за медалите в четвъртия ден:

Ски алпийски дисциплини

В първото съревнование при скиорите алпийци в ПьонгЧанг, Марсел Хиршер най-накрая завоюва първия си златен орден от Олимпийски игри. Той победи в комбинацията от втурване и слалом. Втори и трети приключиха французите Алекси Пентюро и Виктор Мюфа-Жанде.



Ски тичане

Отново норвежки и шведски успех при мъжете и дамите в ски бягането. Йоханес Хьосфлот Клаебо стигна до златото в мъжкия типичен спринт, оставяйки зад себе си Федерико Пелегрино от Италия и Александър Болшунов от Русия.



При дамите Стина Нилсон, въодушевена от купата на Шарлоте Кала в скиатлона, реализира най-големия триумф в своята кариера. По сходство на Клаебо, шведката бе безкомпромисна във финала. Втора финишира Майке Касперсен Фала от Норвегия, а трето място зае рускинята Юлия Белорукова.



Шейни

На олимпийския улей още веднъж имаше доста драма. В последна сметка олимпийска шампионка в самостоятелната дисциплинираност при дамите още веднъж е Натали Гайзенбергер от Германия, която отбрани златото от Сочи. След нея остана сънародничката Даяна Айтбергер, а трета се подреди Алекс Гоф от Канада.



Шорттрек

Златния орден в спринтовата отдалеченост от 500 метра при дамите бе извоюван от 27-годишната италианка Ариана Фонтана. Среброто отиде при Яра ван Керкхоф от Холандия, а бронзът си обезпечи канадката Ким Бутен.



Бързо пързаляне с кънки

На огромния овал нямаше изненади. Четвърта дисциплинираност и четвърто злато за Холандия. На 1500 метра победи Келд Найс. Той бе по-бърз от сънародника си Патрик Пуст и 19-годишният южнокореец Мин Сок Ким.



Сноуборд

Американците не престават да преобладават в сноуборда. Поредна олимпийска купа за " янките " обезпечи 17-годишната Клое Ким, която завоюва в халф пайпа. Втора се подреди китайката Цзяюй Лю, а трета е друга представителка на Съединени американски щати - Ариел Голд.



Кърлинг

Тимът на Канада е първият олимпийски първенец в смесените двойки от шампионата по кърлинг. На финала " кленовите листа " надиграха Швейцария, а бронзовите медали останаха за тима на Олимпийските спортисти на Русия.



Един от най-атрактивните моменти за деня бе зрелищното отпадане на Матиас Майер в слалома от комбинацията при алпийците.



А посредством последното видео от нашия преглед може да разберете повече за голия знаменосец на Тонга - Пита Тауфатофуа.

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР