Целенасочено протакане на процедурата с излишно дълги и повтарящи се

...
Целенасочено протакане на процедурата с излишно дълги и повтарящи се
Коментари Харесай

ВСС протака излишно решение за Гешев, обвини Лозан Панов

Целенасочено отсрочване на процедурата с ненужно дълги и повтарящи се изказвания съзря от своя страна ръководителят на Върховния касационен съд Лозан Панов при започване на изявлението си, откакто на 5-тия час от съвещанието на Висш съдебен съвет му бе дадена думата.

Иван Гешев е обединител на нацията , иронично означи Панов, наблягайки, че точно показаното от основния прокурор в изявлението му било образец какво не следва да бъде държанието на един основен обвинител. " Има данни за осъществяване на закононарушения ", счита Панов. Малко било обаче да бъде формирано действително обвиняване, защото законово Гешев би могъл да бъде упрекнат единствено от някой собствен зависещ.

Като поругаване на президентската институция окачестви акцията на прокуратурата в президентството преди година, а реакцията на обществото - почналите митинги , били изцяло обоснован отговор на това. Като във Висш съдебен съвет се правят безобразия , няма за какво да се учудваме, че обществото, публицисти, партии парламентарно или не показани да реагират, уточни Панов.

Панов отхвърли като несъстоятелно възмущението на част от членовете на Висш съдебен съвет, че процедурата е стартирана от правосъдния министър и то от длъжностен подобен. Според шефа на Висш съдебен съвет е изцяло обикновено настояването за премахване на Гешев да бъде инициирано от служебния правосъден министър, откакто няма задоволително членове на Висш съдебен съвет, които да създадат това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР