Царят на корупционните схеми и търговията с влияние, както е

...
Царят на корупционните схеми и търговията с влияние, както е
Коментари Харесай

Арестуваха царя на корупционните схеми - кмета на Стамболийски Георги Мараджиев


Царят на корупционните схеми и търговията с въздействие, както е по-известен кметът на пловдивската общ. Стамболийски Георги Мараджиев е бил задържан от икономическа полиция в ранните часове на 24 ноември 2022 година Мотивите за ареста към момента не са ясни.

 

В момента Икономическа полиция и прокуратура са във фабриката на сина на Мараджиев в Стамболийски и правят обиск.

Градоначалникът на Стамболийски е отведен от маскирани служители на реда с качулки.

 

Мараджиев е печално прочут с несметните благосъстояния, първокласни коли и скъпи недвижими парцели, които мистериозно придобива откакто през 2016 година е определен за кмет на дребната и бедна община в пловдивско. Той е воин в журналистическо следствие на bTV под надпис: Как кметът на Стамболийски се снабди с милиони и 5 парцела в „ Слънчев бряг “?

 

Журналистите на националната медия разкриват, че градоначалникът има 5 жилището на морето, добити по време на мандата му. Имотите са в първокласния курорт в „ Слънчев бряг “, като три от тях са купени на името на брачната половинка му, един е на сина му и един – на малолетна внучка. Освен многото си парцели градоначалникът е заявил 2,5 млн. лева персонални доходи единствено за година.

 

Мараджиев е кмет за втори мандат. Бивш предприемач е, имал предприятията за полиетиленови чували, разнообразни типове фолио и пластмасови произведения в Цалапица край Стамболийски.

 

Заема кметския пост през 2015 година година и трансферира собствеността и ръководството на сина си, като оставя неплатен заем и овърдрафт на стойност 3,3 млн. лева, споделя сериозно настроеният към Мараджиев Илия Иванов от Стамболийски – предприемач в региона на туризма и земеделието. И задава разумния въпрос – от кое място са парите за пет жилището в „ Слънчев бряг “, добити от кметското семейство след заемането на поста?

Източник: crimesbg.com







Източник: kliuki.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР