Църквата на обединението потвърди, че майката на убиеца на бившия

...
Църквата на обединението потвърди, че майката на убиеца на бившия
Коментари Харесай

Секта зад убийството на Шиндзо Абе

Църквата на обединяването удостовери, че майката на килъра на някогашния японски министър председател Шиндзо Абе е нейна последователка, заяви организация Киодо.

Религиозната организация заяви това на конференция в Токио.



Тетсуя Ямагами простреля Абе в петък, до момента в който някогашният министър председател произнасяше тирада на улиците на западния град Нара. Нападателят съобщи, че желал да си отмъсти, откакто майка му е направила " голямо подаяние " на църквата. Той твърди, че действието му няма политически претекстове.

41-годишният палач бил уверен, че Абе е обвързван с религиозната организация. Според него дядото на починалия министър председател е довел сектата в Япония.

Тетсуя Ямагами е повярвал на недостоверна информация в интернет, която го е предиздвикала да насочи омразата си към някогашния министър председател Нобусуке Киши против внука му, декларират източници, осведомени с следствието.

Църквата на обединяването на Мун, известна с консервативните си възгледи, е учредена в друга страна, само че има голям брой почитатели в Япония и връзки с политици по целия свят.

Смята се, че Киши, министър председател на Япония от 1957 до 1960 година, е бил обвързван с основаването на политическа група, обвързвана с тази религиозна организация. Самият Абе е изпратил обръщение на събитие, проведено от друга обвързвана с организацията група. Не е ясно обаче дали дейностите на дядото на убития министър председател в действителност са довели религиозната група в Страната на изгряващото слънце.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР