Църквата е онази духовна лечебница, където всички намират отговори на

...
Църквата е онази духовна лечебница, където всички намират отговори на
Коментари Харесай

Митрополит Антоний: Църквата винаги е била стълб на обществото, з...

" Църквата е онази духовна амбулатория, където всички намират отговори на въпросите си, само че намират излекуване на своите душевни и телесни недъзи ", сподели още духовникът.

 

Патриарх Неофит продължава да се лекува във ВМА, означи митрополит Антоний, който тази година замести Негово светейшество на празничните богослужения на Бъдни вечер и Рождество и ще води службата и на Нова година.

 

" Лекарите се грижат за неговото възобновяване. Достъпът до него е стеснен, тъй като сега има разнообразни вируси. Всички се молим за неговото здраве и в празниците на Рождество Христово и на отминаващата си година Бог да ни наспори една доста по-мирна, здрава и сполучлива година ", добави той.

 

На празничния Стефановден митрополит Антоний напомни историята на свети Стефан и го уточни като образец за безкрайна обич и примирение.

 

" Независимо от това, че е бил хулен и е потърпевш страдалчески, той до последно се е молел за всички тези, които заради яростта си не са осъзнавали това, което правят ", напомни свещеникът.

 

Да се придържаме към тези неща, които ни носят освен краткотрайна материална изгода, само че и безконечна духовна изгода - това са Христовите добродетели, прикани митрополит Антоний.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР