Църковният хор „Благовещение“ при храм „Света Троица“ в Ловеч представи

...
Църковният хор „Благовещение“ при храм „Света Троица“ в Ловеч представи
Коментари Харесай

Църковен хор в Ловеч представи новия си музикален албум „Благовещение“

Църковният хор „Благовещение“ при храм „Света Троица“ в Ловеч показа на 28 март 2022 година вечерта новия си музикален албум.

Дискът носи името „ Благовещение“ и съдържа 13 песнопения. Диригент е Доротея Динкова. Първото осъществяване в албума е на „ Велико величаене “ от митрополит Иларион. Следват „ Благослови, душе моя, Господа “ от Иля Овчинников, две осъществявания на „ Достойно есть “ и други

Всичките песнопения от диска бяха изпълнени вечерта онлайн, както и други песнопения, посрещнати с овации от публиката, изпълнила храма.

Концертът стана след Вечерното свещенодействие и с благословията на Негово Високопреосвещенство Ловчанския митрополит Гавриил, който високо оцени изкуството и труда на хористите.

На събитието участва и кметът на Община Ловеч Корнелия Маринова. След концерта тя изрази своя екстаз от изкуството на хористите, на което се наслаждения публиката довечера. Кметът подари букет цветя на Доротея Динкова и акцентира, че със своето изкуство те доставят същинска духовна наслада на аудиторията.

„ Нашият хор „ Благовещение “ от години славослави и възпява Господа по време на Божествените служби. Тяхното молитвено пение ни оказва помощ, изключително по време на светата Литургия, по-усърдно да възнасяме нашия молитвен порив към Всеблагия Бог, да призоваваме Неговата Божествена благосклонност и амнистия за нашето недостойнство и прегрешение. От все сърце призоваваме над диригента, хористите и над всички, които се любуват на тяхното изобретателно ангелоподобно пение, Божието благословение за здраве и избавление “ – това написа в поканата за събитието.

Концертът бе излъчен във Facebook страницата на църковния хор.

ТУК
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР