Трявна е под вода. В Трявна, където снощи пороен дъжд

...
Трявна е под вода. В Трявна, където снощи пороен дъжд
Коментари Харесай

Трявна е под вода - продължава отводняването на града

Трявна е под вода. В Трявна, където нощес проливен дъжд наводни частни парцели и нанесе вреди на инфраструктурата, продължава отводняването и разчистването на падналите клони и дървета, написа

Няма бедстващи хора. Общината ще търси помощ от държавното управление за справяне с вредите от водното злополучие.

Над 60 литра дъжд на квадратен метър са паднали над Трявна в късния следобяд през вчерашния ден. Прелели са дерета, тук-там река Тревненска е излязла от коритото си.

Наводнени са доста частни домове, а вредите са за стотици хиляди левове, уточни кметът Силвия Кръстева:

„ Инфраструктурата също е изумена в огромната си част, в това число има поправки, които са осъществени скоро, само че ситуацията с частните парцели е най-притеснителното. Разбира се, и в селските региони има и обособени свлачищни обстановки се следят “.

Вследствие на водната буря е бил наводнен регионът на ЖП гарата, само че железопътният превоз към този момент се движи, а отводняването е завършило.

Електроподаването не е било прекъсвано.

Днес екипите на Гражданска отбрана и на пожарната работа, с поддръжка от Габрово, не престават да отводняват и да разчистват падналите клони и дървета.

В оправянето със обстановката оказват помощ и доброволци. Очаква се след час на съвещание на Общинския действен щаб да бъдат обявени систематизирани данни за нанесените от пороя вреди.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР