Tryavna Art Festival“– единственият по рода си класически и джаз

...
Tryavna Art Festival“– единственият по рода си класически и джаз
Коментари Харесай

Внуците Владигерови в седмото издание на „TRYAVNA ART FESTIVAL“ 2023

„ Tryavna Art Festival “– единственият по рода си типичен и джаз фестивал, неизменима част от културния календар на Община Трявна. Негови основни уредници са цигуларят Димитър Малакчиев и пианистката Сирма Величкова, които и тази година ще трансфорат възрожденския град в сцена на виртуозни осъществявания и музикални шедьоври. Седмото издание на фестивала стартира през днешния ден и в границите на седем дни ще предложи палитра от концерти, галерия, кино, както и обичайното издание на музикалния конкурс за реализатори с интернационален статус.

„ Tryavna Art Festival “ 2023се организира под егидата на кмета Силвия Кръстева, която публично ще открие VII-то издание на фестивала от19:00 ч.в салона на Народно читалище „ Пенчо Славейков 1871 “. Вечерта ще предложи концерт на виртуозни реализатори от страната и чужбина, които са и преподаватели в майсторските класове на Лятната музикална академия на фестивала.

Петото издание на интернационалният музикален конкурс за реализатори в рамките на„ Tryavna Art Festival “ 2023започва на01 август /вторник/от13:00 ч. Тази година има рекорден брой записали се участници – близо 130 от страната и чужбина. Във вторник стартираонлайн конкурс за тези, които си изпращат видеата и професорите ги гледат в Трявна. Отделно има и присъствена форма. Горе-долу половината са онлайн, половината са присъствено, информирацигуларят Димитър Малакчиев. Програмата за втория ден включва концерт„ В търсене на песента: мелодии из фолклора и класиката “от19:00 ч.

Любителите на класическите осъществявания ще слушат Дуо Ризови и другари на2 август /сряда/от19:00 ч.с подбрани музикални шедьоври от XVIII век. Потомците на фамилия Владигерови ще излязат на сцената на Народно читалище „ Пенчо Славейков 1871 “ – Трявна на идващия ден и ще показват своя албум„ Веселите Владигерови “за повторно в страната.

Реално Трявна ще бъде вторият град, след София, на чиято сцена по време на „ Tryavna Art Festival “ 2023внуците на огромния български композитор, музикант, диригент, възпитател и държавник Панчо Владигеров ще показват своя нов албум – „ Веселите Владигерови “. Ще бъдат изсвирени джаз и типичен творби от времето на Владигеров до наши дни. Преди това са заключителните концерти на майсторските класове от Международната музикална лятна академия 2023.

Оригинални произведения и аранжименти за шест и осем ръце на два рояла – за първи път по време на„ Tryavna Art Festival “ 2023. Това ще предложи класическият театър на4 август /петък/от19:00 ч. Съботният ден ще показа изложбата„ Да докоснеш Миро “на Димитър Войнов и джаз концерт на Станислав Арабаджиев в Галерия „ АРТ-М “ в Трявна от18:00 ч.

И тази година ще имапътуващо кино на Live 7 TV – първата по рода си телевизия за изкуство в България. Избрана екомедията „ Голата истина за група жигули “ - от 20:00 ч. в салона на НЧ „ Пенчо Славейков 1871″.

„ Tryavna Art Festival “ 2023ще приключи със финален концерт и награждаване на лауреатите от Пети интернационален музикален конкурс за реализатори в границите на фестивала. Призовете ще бъдат връчени от кмета на Трявна и основните уредници на събитието.

По време на„ Tryavna Art Festival “, от 31 юли до 6 август, пред постройката на читалището ще участват и представители на Фондация „ Четири лапи “. Те ще показват своята активност, осъществени досега планове, както и бъдещи в партньорство с Община Трявна.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР