Трябваше ли да ни запали, за да се размърдат институциите,

...
Трябваше ли да ни запали, за да се размърдат институциите,
Коментари Харесай

Тя не е Дебора, съдбата й още по-ужасяваща! Ексклузивен разказ на 33-годишната жена, залята с бензин от бившия си в Сливен

Трябваше ли да ни възпламени, с цел да се раздвижат институциите, пита тя, насилието й е при настояща ограничаваща заповед

33-годишната И.К. от Сливен не е Дебора, само че ориста й през днешния ден можеше да е още по-страшна, в случай че някогашният й мъж Николай Иванов бе съумял да довърши желанието си – да възпламени нея и сина им. 

Флагман.бг се срещна с младата жена, която от месеци живее под непрекъснат стрес. Тя не може да спи, не може да излезе умерено на разходка, а 2-годишното им дете пищи от смут всякога, когато се сети, че татко му може да нахлуе в дома им. 

Открихме И. К. пред Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Сливен. От сутринта тя дава показания. Закара ни до мястото, където се е случил най-кошмарният миг в живота й – на няколко минути от вкъщи й и от яслата на сина й. 

Докато И.К. кара персоналния си автомобил, в който вози детето си, на пешеходна пътека изведнъж е изскочил Николай, който добре знае маршрута им. Тя внезапно стопира, той се качва в колата и вади 2-литрова бутилка с бензин.



„ Започна да полива мен, обърна се, поля детето, аз пробвах да му попреча, само че не съумях на цяло. Излязох от колата и пробвах да извадя детето, с цел да не се задуши от миризмата. Бензинът беше към 2 литра в шише от безалкохолна напитка. Той извади запалка и сподели, че ще ме възпламени, тъй като по този начин или другояче му следва да влиза в пандиза за някакво друго закононарушение, което е направил доскоро повече от месец. Минаваха много хора към нас, само че единствено едно момче се отзова и ме попита дали нуждая се от помощ. Помолих го да се обади на тел. 112, тъй като аз нямах по какъв начин да си извадя телефона - бащата на детето ми незабавно щеше да го вземе. В това време момчето, което се притече на помощ се обади на незабавния телефон и след към 15 минути пристигна екип и задържа някогашния ми другар. Целият ми автомобил е погубен. Полят е вътре - по седалките и по таблото с бензин. Дрехите ми и на детенцето също “, споделя тя. После ни се извинява за миризмата от бензин, която се носи. 

Тя е уверена, че Николай не е направил всичко това единствено с цел да ги заплаши, а е кадърен да ги възпламени живи. „ Щом стигна до там да залее личното си дете с бензин, можеше и да го възпламени. Има престъпно досие “, споделя още ужасената жена.

И. К. и Николай са били дружно 5 години. Живеели на фамилни начала, макар че през множеството време Николай работел в чужбина. През това време е лежал и в пандиза – за кражба. Преди 2,8 година на бял свят се появил синът им. 

През август 33-годишната жена е решила да постави завършек на взаимоотношенията им, защото не получавала никаква поддръжка от него – нито морална, нито финансова. Той работел в Англия, само че не пращал нито лев на фамилията си. 

„ Той беше в Англия, когато в края на август, началото на септември, сложих завършек на връзката ни. Обадих му се по телефона и му споделих, че това не може да продължи по този начин. Преди към месец се прибра, видя детето си няколко пъти, при което стартира да прави кавги, тъй като допускам и съвсем съм уверена, че е бил под въздействието на наркотични субстанции “, споделя младата жена и добавя:

„ На 10 януари пристигна още веднъж, хвърля камъни по прозорците на жилището ми. На другия ден още веднъж е пристигнал, до момента в който съм на работа. Майка ми беше у дома да гледа детето. Удрял по входната врата. Детето се е стресирало дотам, че до ден-днешен, когато се почука на врата на прилежащите жилища, почва да плаче и се гушка в мен “. Тогава взех решение за ограничаваща заповед, тъй като тормозът беше непоносим. Съдът издаде заповед за незабавна отбрана, при което той я наруши два пъти под предлог, че не е известен. Оттогава до през днешния ден тормозът беше единствено душевен, само че през днешния ден прекрачи всички граници “, изяснява И.К. Тя цялата трепери, до момента в който приказва с нас и се оглежда – от боязън, Николай да не бъде пуснат на независимост и да не се появи отнякъде. 

Младата жена, макар изживения стрес, се държи – поради детето, споделя тя. „ Нямам различен избор, би трябвало да бъда мощна, да се боря. За мен не ме е боязън толкоз, що се касае за него. Той доста вътрешно ги изживява нещата, непрекъснато пита дали тати отново ще пристигна и ще направи по този начин “, споделя И.К. 

Тя е безапелационна, че оттук насетне няма да разреши на Николай да ги приближава. Ще си търси правата в съда, с цел да отбрани най-много детето си. Неин бранител е адв. Стефан Кенов, който от години се занимава с каузи, свързани с домашно принуждение. 

Флагман.бг се снабди със фотография на насилника Николай. Какво е престъпното му досие и за какво този човек продължава да е на независимост и ще бъде ли арестуван за непрекъснато – очаквайте по-късно! 
 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР