Трябва ясен отговор за това какви реформи ще се правят

...
Трябва ясен отговор за това какви реформи ще се правят
Коментари Харесай

ПП-ДБ с условие за преговори с ГЕРБ: Реформата в правосъдието, службите и регулаторите

" Трябва явен отговор за това какви промени ще се вършат в правораздаването, службите и регулаторите и чакаме явен отговор, те са пред скоби за нас ", сподели Иванов. " И продължаваме много дни да чакаме съответен отговор от сътрудниците ", добави той.

От обединението канят ГЕРБ на среща във вторник, 5 март, за установяване на разпоредбите за избор на състава на антикорупционната комисия. Това оповестиха водачите на обединението Кирил Петков и Христо Иванов, като подчертаха терзанието си, че законът е бил признат преди пет месеца, а антикорупционният орган не може да проработи. Според Петков не е нужно срещата да е на равнище водачи, а може да бъде извършена единствено на ниво юридически екипи.

" Преди пет месеца беше признат законът за антикорупционната комисия. Каним сътрудниците във вторник да внесем тези правила, тъй като това ще бъде първата институция, в която номинациите да бъдат направени по правила и транспарантно ", сподели съпредседателят на Политическа партия Кирил Петков. " Днес беше денят, в който трябваше антикорупционната комисия да проработи, а тя не заработва, тъй като няма правила ", недоволства той.

Петков разяснява апела на Бойко Борисов за попълването на Комисия за защита на конкуренцията, като регистрира: " Аз съм удовлетворен да видя, че започваме да се движим в вярната посока ". В същото време Петков направи ангажимента, че и там процесът би трябвало да бъде транспарантен. " Както за Комисия за защита на конкуренцията, по този начин и за другите регулатори ", добави той.

" Тук не е концепцията да сменим една майка с друга майка, концепцията е да създадем транспарантен процеса ", сподели Петков. Той обясни, че ПП-ДБ още нямат претенденти за комисията, а желаят първо да се проведат договарянията.

В отговор на въпроса дали Борислав Сарафов би трябвало да остане основен прокурор след случая " Нотариуса " и разкритите обвързаности на магистрати с групата му за изнудване, Христо Иванов сподели, че тук се обрисуват три въпроса. " Единият въпрос е има ли осъществено закононарушение. Другият е има ли уронване на престижа на правосъдната власт, а трети въпрос е може ли човек, който е замесен в цялото нещо, по един или различен метод, да оглавява институцията ", сподели водачът на Демократична България. И даде да се разбере, че по-скоро не застава зад фигурата на Сарафов и отсега нататък като обвинител №1.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР