Трябва ли някой да публикува снимки във фейсбук, за да

...
Трябва ли някой да публикува снимки във фейсбук, за да
Коментари Харесай

БСП-Казанлък предложи спешни действия за общинската собственост

Трябва ли някой да разгласява фотоси във фейсбук, с цел да се сети Общината - за тях!?

7 незабавни дейности предложи Групата на Българска социалистическа партия на кмета на Казанлък Галина Стоянова, свързани с общинската благосъстоятелност. Председателят на БСП-съветниците Пламен Караджов изиска в локалния парламент да бъдат предоставени констативните протоколи на комисиите по чл.196 от Закона за устройство на територията за последните 15 години, както и последващите заповеди, касаещи обезопасяване на здания общинска благосъстоятелност. „ Снимките на читалището в гр. Шипка - знак на разрухата, безотговорността и безстопанствеността, породиха доста въпроси към локалната власт и всички въпроси, са свързани с грижата и отговорността за общинската собственост”, се споделя в Позиция на „ Българска социалистическа партия лява България”. По думите им на територията на община Казанлък има още една такава - читалището в Енина. От съсипия са застрашени и постройката на читалището в Хаджидимитрово, и постройката на читалището в Бузовград, общински здания, в които се обитават здравни служби, като тези в Енина, Черганово, учебното заведение в село Розово и така нататък Трябва ли някой да разгласява фотоси във фейсбук, с цел да се сети Общината - за тях!?

Левицата желае да бъде предоставена информация - обезпечена ли е защита на неизползваемите обекти, застраховани ли са всички здания обществена общинска благосъстоятелност. В Позицията си социалистите настояха в бюджета за идната година да бъдат заложени средства за проучване на всички застрашени здания, общинска благосъстоятелност. Те припомниха, че болшинството на ГЕРБ отхвърли за следващ път при гласуването за бюджета предложенията им за проучване и ремонт на читалище и здравна работа.

За жителите на община Казанлък е значимо да се актуализира и задейства Публичния указател на общинската благосъстоятелност, който е недосегаем на уеб страницата на община Казаналък, както и Публичния указател за разпоредителни покупко-продажби с парцели.

Ето и цялостния текст на Позицията:

Позиция на Групата общински съветници „ Българска социалистическа партия лява България”

Отново станахме очевидци по какъв начин фотоси в обществените мрежи на урбекс обекти разпалиха гражданското общество. Но този път, касаещи нашата територия.

Снимките породиха доста въпроси към локалната власт и всички въпроси, са свързани с грижата и отговорността за общинската благосъстоятелност.

Общественото внимание беше концентрирано върху една единствена постройка, която се трансформира в одобрен знак на разрухата, безотговорността и безстопанствеността.

На територията на община Казанлък можем да посочим още една такава - читалището в Енина.

От съсипия са застрашени и постройката на читалището в Хаджидимитрово, и постройката на читалището в Бузовград, общински здания, в които се обитават здравни служби, като тези в Енина, Черганово, учебното заведение в село Розово и т.н.Припомням, че отхвърлихте предложенията на Групата ни за проучване и ремонт на здания обществена общинска благосъстоятелност за бюджет 2018.

Трябва ли някой да разгласява фотоси във фейсбук, с цел да се сети Общината - за тях!?

И в случай че през днешния ден, кметът на общината твърди, че няма „ по какъв начин да носи отговорност за дейностите на предшествениците си” , то на следващия ден отговорността за положението на общинската благосъстоятелност ще е обща - Ваша, госпожо Стоянова, че не сте подхванали ограничения да бъде спряна разрухата в тези здания и наша - на общинските съветници, че болшинството угодно си е мълчало, че не сме планували средства в бюджетите на общината, че сме разрешили, заради недобро стопанисване, да се обезцени общинското имущество, че всички ние не сме осъществили надзор.

Всички ние се заклехме да браним публичния интерес и няма по какъв начин да останем безучастни и просто по този начин да подминем тематиката. От нас се чака да покажем на казанлъчани, че не сме безотговорни и сме тук, с цел да търсим решения на проблемите.

Считаме, че е незаслужено да прехвърляме отговорността на кметовете на кметства, на читалищните настоятелства или да се търсят форми, с които да се заобиколи тематиката, която е във фокуса на публичното мнение.

И с цел да не сме голословни, предлагаме да се свърши следното в незабавен порядък:

1. На идващото съвещание кметът на общината да извърши своето обвързване по Закона за общинската благосъстоятелност и както е записано в член 66 а - да показа на Общинския съвет доклад за положението на общинската благосъстоятелност и резултатите от нейното ръководство.

2. Да ни бъдат предоставени констативните протоколи на комисиите по чл.196 от Закона за устройство на територията за последните 15 години, както и последващите заповеди, касаещи обезопасяване на здания общинска благосъстоятелност.

3. Да ни бъде предоставена информация - обезпечена ли е защита на неизползваемите здания и в случай че не - какви са аргументите да не бъде обезпечена?

4. Да ни бъде предоставена информация - застраховани ли са всички здания обществена общинска благосъстоятелност.

5. Общинският съвет да дефинира парцелите - частна общинска благосъстоятелност, които подлежат на наложително обезпечаване , наше обвързване по Закона за общинската благосъстоятелност, което не е изпълнено към сегашния миг.

6. В бюджета за идната година да бъдат заложени средства за проучване на всички застрашени здания , общинска благосъстоятелност.

7. Да се актуализира и задейства П убличния указател на общинската благосъстоятелност , който е недосегаем на уеб страницата на община Казаналък – по този начин е към този миг. (съгласно Наредбата се актуализира ежемесечно!), както и Публичния указател за разпоредителни покупко-продажби с парцели.

И ДА, знаем госпожи и господа, че ще са нужни доста средства и старания, само че все отнякъде би трябвало да стартираме, тъй като на народа му писна всеки сегашен управленец да трансферира виновността върху предшествениците си и нищо да не се трансформира, даже да е бил във властта повече от 7 години.

Не е елементарно да се приказва по тематика, която не просто ме връща в историята на Шипка, а ме връща към историята на моя жанр и татковина.

Позицията бе показана на съвещанието на Общински съвет – Казанлък на 28 юни от ръководителя на Групата Пламен Караджов.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР