Трябва ли да закупите застраховка за дългосрочни грижи? Ето какво казват експертите

...
Застраховката за дългосрочни грижи може да запълни празнините на вашата
Коментари Харесай

Застраховката за дългосрочни грижи може да запълни празнините на вашата основна здравноосигурителна полица. Основно за по-възрастни хора, тя покрива разходите за старчески дом, център за обитаване с помощ или болногледач, ако вече не можете да се грижите за себе си.

Разходите за застраховка за дългосрочни грижи варират в зависимост от вашия пол, възраст, здраве и други фактори, но най-общо казано, можете да очаквате да плащате между $900 на година (ако сте по-млад, по-здрав) до $7225 (ако сте по-възрастен и имате определени здравословни проблеми), според Американската асоциация за застраховка за дългосрочни грижи.

„Цената на застраховката за дългосрочни грижи варира в широки граници, но може да варира от стотици до хиляди долари всяка година“, казва Тод Улф, старши застрахователен сътрудник в Telemus, компания за финансово управление.

Това е доста широк диапазон и може да възлиза на доста малко — особено когато имате ограничен доход. Все пак за някои хора си струва цената. Заслужава ли си инвестирането в застраховка за дългосрочни грижи във вашия конкретен случай? Помолихме някои експерти за тяхното мнение.

Научете повече за възможностите си за застраховка за дългосрочни грижи тук, като получите безплатна ценова оферта.

Кога застраховката за дългосрочни грижи си струва?

За да разберете дали застраховката за дългосрочни грижи си заслужава, първо е важно да разберете колко обикновено струват дългосрочните грижи.

Според проучването на разходите за грижи от застрахователна компания Genworth, можете да очаквате да платите следното за различни услуги за дългосрочни грижи:

Домашен здравен помощник или гледач: $4,957- $5,148 на месечно заведение за подпомагане на живот или дневна грижа за възрастни: $1690-$4500 на месец Оборудване за старчески дом: $7908-$9034 на месец, в зависимост от поверителността на стаята

Един лесен начин да определите дали цената на застраховката за дългосрочни грижи си струва е да вземете малко цитати и ги сравнете с потенциалните разходи, които дългосрочните грижи биха могли да дойдат. Едното надделява ли много над другото? Ако е така, може да имате своя отговор.

Трябва също да имате предвид активите си. Експертите обикновено препоръчват да имате застраховка за дългосрочни грижи, ако имате здраво състояние или „средни до големи активи за защита“, както казва Майк Рейнс, собственик на Raines Insurance Group.

„Застраховката за дългосрочни грижи често си струва да се обмисли за тези, които искат да защитят своите трудно спечелени активи от значителните разходи за разширени грижи“, казва Улф. „Много хора инвестират цял ​​живот в изграждането на своето богатство и не желаят то да бъде погълнато от разходи за грижи, потенциално да не оставят нищо на своите наследници, както са си представяли.“

Тези наследници – и всеки друг, когото бихте могли потенциално да оставите след себе си – са друго съображение, което трябва да вземете предвид. Бихте ли искали разходите за вашите дългосрочни грижи да паднат върху близките ви, ако имате нужда от тях? Ако не, застраховката за дългосрочни грижи може да си струва.

„Застраховката за дългосрочни грижи помага за защитата на активите, предоставя възможности за избор и намалява тежестта върху лицата, които се грижат за семейството“, казва Том Уест, старши партньор в Lifecare План за достъпност.

Получете тук сега оферта за застраховка за дългосрочни грижи, за да видите дали си струва за вас.

Кога застраховката за дългосрочни грижи не си струва?

Застраховката за дългосрочни грижи понякога може да си струва, но не винаги. Ако имате определени здравословни проблеми или сте в напреднала възраст, това може да означава много високи премии, което може да натовари бюджета ви.

„Ако доходите ви са ограничени и премиите биха разтеглили бюджета ви твърде много, това може да не е най-подходящото“, казва Джеф Роуз, сертифициран финансов плановик и основател на Good Financial Cents.

Също така може да не си струва, ако имате много малко активи или доходи. В този случай може да има други опции, които да ви помогнат да се справите с разходите за дългосрочни грижи по-достъпно.

„Ако нямате много активи и не сте в добро здраве, тогава застраховката за дългосрочни грижи може да не е достъпна или да няма смисъл, тъй като може да сте в състояние да се класирате за други програми като Medicaid,“ Рейнс казва.

Като отговорите на няколко лесни въпроса, можете да получите персонализирана ценова застраховка за дългосрочни грижи тук сега.

Помислете за ездач

В крайна сметка, Роуз казва: „Всичко е да претеглите потенциалните ползи спрямо разходите и да видите какво има смисъл за вашата лична ситуация.“

Ако все още не сте сигурни дали да закупите застраховка за дългосрочни грижи, може да обмисли това, което Krystie Dascoli, ръководител на практиките за доброволни обезщетения в агенцията Marsh McLennan, нарича „хибридна“ животозастрахователна полица.

„Това е полица за многократна употреба, която използва шаси за животозастраховане и включва ездач за дългосрочни грижи“, казва Дасколи. „Това, което харесваме в този тип полици, е, че ще плаща за нещо в даден момент. Полицата ще изплаща обезщетение при смърт, но включва и плащане за някой, който е неизлечимо болен или се нуждае от дългосрочни грижи. Освен това изгражда парична стойност и хората могат да закупят програмата от своя работодател без медицински въпроси. Този тип политика е печеливша за всички."

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР