Трябва ли да се обръщате към Бог с всичките си

...
Трябва ли да се обръщате към Бог с всичките си
Коментари Харесай

2 неща, които не бива да искате в молитвите си. Свещениците предупреждават!

Трябва ли да се обръщате към Бог с всичките си молби?

Вярващите постоянно молят Господ и светиите за покровителство против неволи, злощастие и тъга.

В своите молебствия хората постоянно молят за помощ за решение на проблеми и превъзмогване на компликации.

Също по този начин молим Висшите сили да ни дарят щастлива орис. И несъмнено, има вяра се, че Господ чува всички наши молебствия и постоянно им дава отговор. Основното нещо е молитвата да идва от чисто сърце, тогава нашите молби сигурно ще бъдат чути.

Но би трябвало ли да се обръщате към Бога с всичките си молби? Има ли неща, които не би трябвало да желаете в молитвите си.

Свещениците припомнят, че молитвата на първо място би трябвало да бъде за спасението на душата на човек, както и за ликвидиране от прегрешението.

Разбира се, настояването за всемирски и материални облаги не е грях. Но духовенството има вяра, че това са дребни претенции, тъй като Господ знае какво липсва на човек в живота.

В молитвите си е по-добре да поискате помощ за превъзмогване на житейски трудности, заболявания, тествания, както и за възмездие на греховете. Но има няколко неща, които е неразрешено да желаете в молитвата си.

Вреда във връзка с другите

Една от главните заповеди гласи „ Обичай близък си… “. Така че не си коства в молитвата да желаеш зло на различен човек или да наказваш злодея за неговите злодеяния. Бог вижда всичките ни каузи. Всички ще бъдат възнаградени. Молитвата би трябвало да носи единствено положителни планове.

За неразрешеното

Не би трябвало да се обръщате към Всевишния с молба за нещо греховно, което опонира на главните Божии заповеди. Подобни претенции се смятат за греховни.

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР