Трябва да забравим за цените на газа от 2020 година

...
Трябва да забравим за цените на газа от 2020 година
Коментари Харесай

Енергиен експерт: Газ има, но цената ще е доста висока

Трябва да забравим за цените на газа от 2020 година. Оттогава до момента цената е скочила 10 пъти. Но бъдете сигурни, че тази зима крайният битов консуматор няма да заплати тази 10 пъти увеличена цена.  

Това разяснява пред Нова нюз енергийният специалист Васил Начев. 

В цяла Европа има някакви обезщетения, защото такива са събитията. Не може крайният консуматор да заплати това, което се желае, просто няма по какъв начин. Но е мъчно да се каже зимата каква ще е цената на газа, уточни той.

Трудно е сега да има предвидимост във връзка с газа. Виждате, че нещата със синьото гориво се сменят от през днешния ден за на следващия ден, тъй че никой консуматор не може да реагира съответно в границите на няколко дни и да обезпечи доставки на различен газ. Същото важи и за страните. Надявам се, че доста малко ще е дефицита през зимата, в случай че въобще има подобен дефицит. Газ има задоволително. Въпрос на еластичност е и дай Боже газа за Гърция от Газпром да не спре, тъй като другояче и ние ще изпаднем в тежка обстановка. Но цената сигурно ще бъде доста-доста викоса, уточни той. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР