„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран

...
„Трябва да стане чудо, за да може да бъде реализиран
Коментари Харесай

Атанас Атанасов: Президентът даде мандата на БСП, за да е сигурен за актуализацията на бюджета

„ Трябва да стане знамение, с цел да може да бъде осъществен мандатът на Българска социалистическа партия, при изискване, че Слави Трифонов съобщи, че няма да даде поддръжка. “ Това сподели пред БНР Атанас Атанасов, заместник-председател на Народното събрание и съпредседател на „ Демократична България “.

Не може да бъде обезпечено болшинство за съставянето на това държавно управление и всичко оттук насетне е предизборна акция, съобщи Атанасов.

„ Не знам дали ние би трябвало да участваме в предизборна акция на Българска социалистическа партия. Това е неуместно. “

„ Тази покана малко ми звучи като призовка “, добави той за поканата на Българска социалистическа партия към неговата партия, която била пристигнала през медиите.

Ако имаше късмет да бъде формирано държавно управление, трябваше да създадем всичко допустимо, в това число обществени срещи с Българска социалистическа партия, с цел да се търси решение на рецесията, означи той.

Според Атанасов президентът е дал последния мандат на Българска социалистическа партия, с цел да е сигурен, че ще има време за актуализацията на бюджета.

„ Било е изначално ясно, че няма късмет при третия мандат да се сътвори държавно управление. “

„ Лентата беше отрязана предходната вечер, когато Слави Трифонов даде изявление, т.е. Националната телевизия отиде в неговия офис и той съобщи, че няма да дадат поддръжка. Там имаше други забавни неща – той сподели, че след идващите парламентарни избори държавно управление би трябвало да има непременно и прикани към примирение. Аз да запитвам а за какво при този парламент да няма държавно управление непременно, като те са първа политическа мощ и имат ръководител на Народно събрание, получиха най-важните комисии в Народното събрание. Защо в този момент не? “

Според Атанасов на политическите партии на митинга без никакви договаряния и диалози от страна на Има Такъв Народ е бил комплициран на масата „ един неприспособим състав на Министерски съвет “ и това е „ съборило нещата “.

„ Аз останах с усещане, че се правеше всичко належащо, с цел да се провали този мандат. “

Според Атанас Атанасов от Демократична България са постъпили отговорно, тъй като не са позволили замяна:

„ Да бъде определен от Народно събрание състав на Министерски съвет, на хора, на които ще им бъдат натискани, нагледно казано, копчетата да вземат решения. “

„ Има златно предписание в политиката – поддръжката се търси, тя не се носи на тепсия “, заключи Атанасов.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР