Трябва да спрем братоубийствената война.Това обяви в интервю за France

...
Трябва да спрем братоубийствената война.Това обяви в интервю за France
Коментари Харесай

Овсянникова: Трябва да спрем братоубийствената война

Трябва да спрем братоубийствената война.

Това разгласи в изявление за France 24 Марина Овсянникова - журналистката, която издигна антивоенен афиш по съветската държавна телевизия в понеделник, преди да бъде задържана, санкционирана и по-късно освободена от управляващите.

" Преди всичко би трябвало да сложим завършек на тази братоубийствена война. Трябва да спрем тази полуда, преди да стигнем до нещо като нуклеарна война ", посочи тя.

Овсянникова благодари на френския президент Еманюел Макрон за това, че й е предложил политическо леговище във Франция. Но сподели, че като " родолюбец " избира да остане в родната си страна Русия.

Руската журналистка трябваше да заплати санкция от 30 000 рубли (около 500 лева) за видео, в което изяснява дейностите си и приканва руснаците да стачкуват против войната в Украйна. Овсянникова уточни, че санкцията " не е краят на историята ", защото към момента я грозят до 15 години затвор за митинга й в ефир.

Тя добави, че нейното " неодобрение " от съветската държавна " агитация " се е нараснало през годините, изключително след отравянето и задържането на опозиционния водач Алексей Навални. Чашата преляла след нашествието на Русия в Украйна на 24 февруари.

Журналистката изясни още, че е взела участие в няколко антивоенни демонстрации в Москва, само че че " тези протестни дейности не са били ефикасни, тъй като са толкоз лимитирани, толкоз следени ". Чрез демонстрацията си по малкия екран тя се опитвала да насочи " мощно обръщение ", с цел да покаже, че има руснаци, които са срещу войната в Украйна.

Овсянникова напуща работата си в " Първи канал ". Тя сподели, че други антивоенни публицисти също подават оставки. Други не могат да го създадат заради икономическата конюнктура в страната.

Журналистката, която има две дребни деца, сподели, че синът я подлагал на критика, че е " разрушила " техния " фамилен живот " с митинга си.

" Мисля, че когато синът ми порасне, ще може да разбере жеста ми. Обясних му, че в живота би трябвало да реагираш и да вземаш решения, които постоянно са комплицирани ", означи тя.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР