Трябва да сменим подхода за охрана на границата, категорично и

...
Трябва да сменим подхода за охрана на границата, категорично и
Коментари Харесай

Цветлин Йовчев: Оградата трябва да бъде снабдена с електронни системи за охрана

Трябва да сменим метода за защита на границата, изрично и бързо. В 21-и век не можем да охраняваме границата с физическо наличие и с обходи, които, в случай че инцидентно срещнат някой мигрант, да го задържат. Това съобщи в предаването „ Лице в лице “ по БТВ някогашният началник на ДАНС и някогашен вътрешен министър Цветлин Йовчев.

„ Има модерни системи, електронни системи за защита, и нашата граница би трябвало да бъде снабдена с такива системи “, добави той.

„ Трябва да създадем интелигентна ограда, със датчици. На места може би би трябвало да има и бетонна ограда. В дълбочина би трябвало да бъдат засечени всички лица, които наближават границата, и нашите патрули би трябвало да имат опция, да са ситуирани по този начин и да имат нужните средства и нужната инфраструктура, че да доближат до местата, където доближават тези хора преди те да преодолеят защитното оборудване. В тези места, в които имаме гориста околност, релеф, който не разрешава наблюдаване в дълбочина, би трябвало да се сложат различен вид датчици и с изключение на леко преградно оборудване, откъм гърба би трябвало зад него да има съществено преградно оборудване, като първото преградно оборудване ще даде индикация, че има опит за превъзмогване на границата и към този момент второто оборудване да задържи задоволително дълго тези хора, до момента в който дойдат патрулите “, изясни Йовчев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР