Трябва да седнем заедно на масата (с Мария Габриел, б.а:),

...
Трябва да седнем заедно на масата (с Мария Габриел, б.а:),
Коментари Харесай

Акад. Денков: Не съм служебен министър, за да ми казва Радев какво да правя

Трябва да седнем дружно на масата (с Мария Габриел, б.а:), с цел да забележим кое е реалистично. Кабинетът не би трябвало да е самоцел. Залогът е извънредно значим. Това съобщи претендентът за министър председател от ПП-ДБ акад. Николай Денков.

Той уточни, че преди всичко най-важни са правилата и по-късно имената на министрите в проектокабинета.

„ Ако мислим в посока експертен кабинет, за мен би било недопустимо да се появят едни специалисти, за които никой няма да носи отговорност и които ще се подчиняват на външни фактори. Има и друга заплаха и това е зад някои министри да стоят стопански ползи “, изясни акад. Денков пред Би Ти Ви.

И акцентира, че за него е значимо, в случай че има експертно държавно управление, то да бъде задоволително както за него, по този начин и за Мария Габриел.

„ Не е значимо кой е предложил един или различен човек, значимо е той да си схваща от работата. Трябва да забележим дали хората могат да си правят работата. Важно е да дефинираме дали приказваме за експертен кабинет, или вървим към по-балансиран политически кабинет. Но би трябвало да минем през решение на нашите препоръки, тъй като това е смяна в мандата. Има разнообразни разновидности, по тази причина би трябвало да се види кой вид е допустим за нашата страна “, обясни още номинираният за министър председател от ПП-ДБ.

Относно държанието на президента Радев при връчването на втория мандат акад. Денков призна, че е останал сюрпризиран.

„ Не смятам, че е негова работа да споделя дали да изпълняваме мандата. Това не беше редно. Той няма право да споделя, че този мандат няма право да се извършва. Аз не съм длъжностен министър, с цел да ми споделя какво да върша “, уточни Николай Денков.

Той увери, че преди време, когато е бил три пъти длъжностен министър, в никакъв случай не е имал спор с Румен Радев и е имал свободата самичък да сортира екипа си.

„ В момента, в който се оказа, че можем да създадем проевропейско държавно управление, всички се активизираха. Изявата на президента доста добре се вписа в цялата тази картина “, добави Денков.

 
За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР