Трябва да се възстанови старият режим за контрол на тютюнопушеното,

...
Трябва да се възстанови старият режим за контрол на тютюнопушеното,
Коментари Харесай

За това лято Симеонов се кани да върне пушачите в заведенията

Трябва да се възвърне остарелият режим за надзор на тютюнопушеното, който е заложен в Закона за здравето. За това настоя вицепремиерът Валери Симеонов, който взе участие в среща сред представителите на хората с увреждания и екипа на Министерство на здравеопазването по отношение на промяната в органите на здравната експертиза.

" Да се възвърне опцията да се пуши в заведения за хранене, в заведения за забавление, да има опция да се пуши в избрани пространства, обзаведени и оборудвани за това ", се застъпи Симеонов. По думите му настоящите в този момент промени са в ущърб на търговците и хората, които се занимават с туризъм.

" Не укривам, че това го приготвяме за идния туристически сезон ", разяснява Симеонов. По думите му в този момент тези заведения не могат да осъществят приходите, които биха осъществили.

Валери Симеонов съобщи, че смисълът на този законопроект е да се върне доверието на българина най-малко отчасти в законността. По думите му тъкмо сега това е един от законите, който най-масово се нарушава.

" Навсякъде се нарушава, изключително се нарушава в София, в Народното събрание и в други институции да не загатвам. Аз като непушач съм гневен от това, че има закон, а той не се съблюдава. Затова с моите сътрудници от НФСБ сме подготвили законопроект, с който са предпазени правата на непушачите, само че има опция за тези, които пушат да го вършат в съответните заведения за хранене, заведения, кораби, в това число по всеобщи мероприятия. "

На въпрос по какъв начин се приема това от Здравно министерство, Валери Симеонов отговори: " Последната ми грижа е какво мислят от здравното министерство. Здравното министерство е детайл на изпълнителната власт, здравното министерство ще извършва законите, които са признати от Народното събрание ".

" Аз съм безжалостен непушач, ненавиждам пушачите, не ги претърпявам, само че въпреки това съм представител на бизнеса и съм наясно какви вреди нанася тази разпоредба, която от горната страна на всичко не се и съблюдава. Сега се пуши на всички места. Навсякъде, където и човек да отиде се връща с вмирисани облекла, дано най-малко да има едно място, което е с херметически порти и вентилация, където този, който пуши - най-малко да не пречи ", стимулира готвеното предложение вицепремиерът. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР