Трябва да се възстанови единството на нацията и това не

...
Трябва да се възстанови единството на нацията и това не
Коментари Харесай

Цветанов: На следващите избори ще видим битка между твърдите ядра на партиите

Трябва да се възвърне единството на нацията и това не би се случило до момента в който сме очевидци на това, че не може да се откри разговор сред ръководещите и съпротива. Сякаш се търси опция за дискредитиране на всеки. Това сподели ръководителят на Републиканци за България Цветан Цветанов в ефира на радио „ Фокус “.

„ Ситуацията е доста комплицирана и страната ни не е изпадала в такава политическа рецесия. Виждаме, че в границите на година и половина ние ще проведем четвърти предварителни парламентарни избори, които се обрисуват пред нас. Предстои една зима, която ще бъде с доста провокации. Едва ли ще има нужните количества газ, виждаме че от през днешния ден има рекомендация от Европейска комисия за понижаване на потреблението с 15%, съпоставимо със остарели интервали. Имаме война в Украйна, от която не знаем какви ще бъдат следствията от продоволствената рецесия, която се задава. Също по този начин и тежката политическа борба, неработещ парламент и неналичието на ясно очертаващ се профил какви са вероятността и хоризонта за страната ни. Подложени сме на тежки тествания и това ще бъде за сметка на обществото, а парламентарно показаните политици не могат да намерят този разговор, който би могъл да отключи опцията да се възползваме от Плана за възобновяване и резистентност и заплащанията, които би трябвало да бъдат направени през тази календарна година “, даде за образец Цветанов.

Той бе безапелационен, че 22 закона и 66 ограничения е трябвало да се одобряват, с цел да получим средствата по Плана за възобновяване и резистентност. Тупкането на топката е опит да се образува нов кабинет в границите на третия мандат. На лице е напрежение на идеологическа основа – изгонването на съветските дипломати е една от сериозните спънки в тези договаряния.

„ През последните 6 месеца не видяхме управническа стратегия и действителни резултати за доклад “, добави ръководителят на Републиканци за България.

Според него образуваната коалиция е била върху основата на езика на омразата.

„ Ако в подобен интервал се зададе рамка за 5-6 месеца и парламентарно показаните партии съумеят да загърбят егото си, с цел да изпълнят предстоящата полза от хората, едно последващо държавно управление би имало късмет “, изрази мнение той.

„ Случващото се сега, което следим в хода на договарянията и се излъчва от другите изказвания на политиците отблъсква жителите. Ще се случи по този начин, че на идващите предварителни парламентарни избори ще играят твърдите ядра на политическите партии и обединения. Малцинството ще ръководи болшинството в България. Ще забележим борба за твърдите ядра “, счита Цветанов.

„ По-доброто за България е да има държавно управление и настоящ парламент, тъй като има правна обязаност по отношение на ограниченията и законодателния пакет, който би трябвало да бъде признат. Но в случай че мъката ерозира още повече и доверието в политическата система и институциите в България, аз считам, че тогава е по-добре да се отиде на предварителни избори “, добави Цветанов.

„ Трябва да има някакво отрезвяване на политическите сили и да знаят, че влизайки в Народното събрание без значение от разликите, гласоподавателят – суверенът е споделил, по какъв начин и по какъв метод би трябвало да се сътвори една управническа структура, която да даде повече благоприятни условия. Парламентарните партии стартират популистките си тези, което може би е добър PR ход, само че вреди на демокрацията “, безапелационен е той.

„ Разнопосочните сигнали и объркването на гласоподавателите е най-възмущаващото в държанието на политическите водачи от ръководещата до неотдавна коалиция “, сподели още Цветанов.

„ Решението е огромно дясно обединяване на евроатлантическа основа, което да се базира на 4-5 целта. Това е предлагането и на Републиканци за България, и на нашите сътрудници от КОД. Трябва да има платформа, която да бъде показана на гласоподавателя и да може фактически всеки да знае, че когато приключат изборите няма да се прави компромис и да се минава в посоката да се вкарат в едно ръководство и социалисти, и десница. Това е и объркващо, и нелогично. Не знам по какъв начин се позволи да се направи, само че очевидно са подготвени на всевъзможни опити, само че видяхме, че те не доведоха до постоянен и забележим резултат “, акцентира Цветан Цветанов.

По думите му през последните седмици се водят диалози с извънпарламентарни партии и публични персони, с поредни правила и дейности, отстоявани през годините.

Ще бъдат отправени предложения към парламентарно показаните сили, които са се заявили като десни – Политическа партия, Демократична България и ГЕРБ.

„ В едно такова бъдещо обединяване не обособена фигура би трябвало да е водеща, наставник би трябвало да бъде неправителственият бранш. Такова обединяване е значимо за страната, тъй като България има да взима значими решения и по договорите с „ Газпром “ и това би трябвало да бъде като една от водещите задания, пред едно такова ръководство “, сподели още водачът на Републиканци за България.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР