Трябва да се упражнява контрол върху предизборната кампания, за да

...
Трябва да се упражнява контрол върху предизборната кампания, за да
Коментари Харесай

ЦИК и СЕМ зоват за обективно и вярно отразяване на европейските избори

Трябва да се упражнява надзор върху предизборната акция , с цел да може участниците в нея да бъдат сложени в равноправно състояние и всичко да се отразява обективно и правилно. Това съобщи ръководителят на Централната изборна комисия Стефка Стоева след сключване на съглашение за профилиран мониторинг.

Тя прикани партиите, обединенията и самостоятелните претенденти да водят акция , съобразена със закона , и добави, че това е шестото съглашение, което се подписва сред двете институции. По думите на Стоева взаимната работа сред ЦИК и Съвет за електронни медии ще бъде продължена и доразвита.

От своя страна ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова уточни, че не гледа като на фиктивен ангажимент спазването на разпоредбите . Тя прикани медиите към отговорност, тъй като с поддържането на професионални стандарти може да се даде противоотрова против дезинформацията и подправените вести.
 Подадени са три предложения за машини за европейските избори
Подадени са три предложения за машини за европейските избори

Тегленето на жребия за номерата в бюлетината ще бъде осъществено на 24 април

От Съвет за електронни медии имат вяра и са уверени, че медиите ще съблюдават най-високи професионални стандарти по време на предизборната европейска акция , тъй като от това зависи какъв извод ще създадат българските жители. Владимирова се надява, че медиите ще предпазят студиата си от езика на омразата и дискриминационните прояви .

Владимирова се надява да се регистрира една добра акция, водена с един професионален и цивилизационен звук .
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР