Трябва да се стремим да полагаме грижи за сърцето си,

...
Трябва да се стремим да полагаме грижи за сърцето си,
Коментари Харесай

Стара, но златна рецепта за сърцето

Трябва да се стремим да поставяме грижи за сърцето си, тъй като има редица фактори, които могат да му окажат нездравословно въздействие. Става дума за разнообразни здравословни проблеми, фалшив сън, стрес и други. Много заболявания произлизат точно от сърцето, поради което би трябвало да сме подтиквани да вършим всичко, с цел да опазим сърцето си крепко. Освен познатите лекарства, хората през днешния ден разчитат и на средствата от националната медицина за грижа за сърцето.

Има една рецепта за крепко сърце, която е изпитана през годините. Тя е основана от монахиня през 13-ти век, която се възползвала от силите на природата, с цел да направи нещо ефикасно, което обаче е било забравено до през днешния ден.

За осъществяването на рецептата ще ви трябват магданоз – 10 бр. стъбла без корен, домашно вино – 1 л – бяло или алено, домакински мед – 300 г и винен оцет – 2 с.л.

Слагате в тенджера домашното вино, добавяте магданоза. Сипвате винения оцет и оставяте да ври 10 минути. После добавяте меда и оставяте още четири минути. След това ще се получи тази чудотворна напитка за крепко сърце. Трябва единствено да я прецедите, до момента в който е топла. Сипете я в стъклена бутилка или шише, което преди този момент сте изчистили добре с алкохол. Пийте по една чаша от напитката вечер преди да си легнете, до момента в който количеството се изчерпи.

Природният лек укрепва стените на кръвоносните съдове и се грижи за сърдечното здраве. Тази страхотна и потребна рецепта е била забравена за към 800 години, само че е била защитавана, ето за какво в този момент още веднъж излиза на напред във времето. Рецептата е открива в манастира, който е обитавала монахинята.

Не се учудвайте, че в нея се съдържа вино. От край време се знае, че чаша вино е потребна за сърцето. Разбира се, не би трябвало да прекалявате с алкохолната напитка. Магданозът пък се изгода при високо кръвно. Медът е прочут със своите голям брой потребни свойства, които са с удобно деяние при редица здравословни проблеми, в случай че се приема в рационални количества.

Приготвяйки си това лекарство, то ще укрепи имунната ви система и ще ви защищити от доста проблеми и заболявания. Според изследване, в случай че приемате напитката няколко пъти годишно, рискът от инфаркт става най-малък, даже изчезва.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР