Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини

...
Трябва да се смени методиката за обявяване на хартиените бюлетини
Коментари Харесай

От ГЕРБ искат смяна на методиката, с която се обявяват хартиените бюлетини за недействителни

Трябва да се смени методиката за оповестяване на хартиените бюлетини за недействителни, което ще понижи доста техният брой, сподели във Варна депутатът от ГЕРБ-СДС и правист Бранимир Балачев. Той и сътрудниците му Павел Христов, Славена Точева и Красен Кралев разясниха пред публицисти обстановката в страната и работата на Народното събрание, оповестяват от Българска телеграфна агенция.

В момента всяко леко излизане от квадратчето на бюлетината или зацапване я прави недействителна, уточни Балачев. По думите му толкоз прецизни условия не са нужни, а Кралев добави, че такива строги правила няма и в другите европейски страни. Двамата депутати прецизираха, че измененията в методиката могат да бъдат направени от ЦИК, а биха могли да залегнат и в Избирателния кодекс.
Народните представители от ГЕРБ-СДС осведомиха още, че са внесли няколко въпроса да министерства, които касаят Варна и района. По думите на Славена Точева към този момент е ясно, че концепцията за обходен път на Провадия няма да се осъществя бързо. Според отговора на Министерството на районното развиване и благоустройството нещата са доста забавени и в този момент е нужно пътят отначало да се проектира, изясни националният представител.

Сега варненските депутати чакат отговори от министрите за бъдещето на автомагистрала „ Черно море “, както и на плана за създаване на Съдебна палата в крайморския град на площадката, известна като Цирковата.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР