Трябва да се преборим с чувството на безнаказаност. Това заяви

...
Трябва да се преборим с чувството на безнаказаност. Това заяви
Коментари Харесай

Денков: Трябва да търсим такива мерки, от които нарушителите на пътя да ги заболи

Трябва да се преборим с възприятието на безотговорност. Това съобщи министър председателят Николай Денков след среща в Министерския съвет поради зачестилите тежки произшествия на пътя. Освен институции, които имат отношение по тематиката, са поканени и представители на прокуратурата, на Националното съдружие на общините в Република България, народни представители, Столична община и родители на починали в произшествия.
Прочетете още
„ Искам да благодаря на тези родители. Те споделиха, че не могат да върнат децата си, само че най-малко желаят да употребяват това, което са научили около персоналната си покруса, с цел да оказват помощ това да не се случва повече. Обединихме се, че първо би трябвало да се преборим с възприятието на безотговорност да изчезне измежду тези, които ръководят коли. Това възприятие е прояло цялата ни система. Има доста хора, които считат, че всички им се поставя, тъй като са видели, че могат да останат безнаказани, да не получат санкциите. Ако са създали тежък случай - да минат с условна присъда. Пробите и техническите експертизи да се бавят с месеци, а делата - с години ”, съобщи Денков.

Той съобщи, че част от измененията са свързани със законови промени. „ Измененията, свързани с отнемането на моторните транспортни средства, дават съществени резултати. Трябва да търсим такива ограничения, от които нарушителите да ги заболи. Да знаят, че в случай че създадат нарушаване, след 5 минути може да получат известие, че ще бъдат санкционирани ”, сподели Денков.

Премиерът акцентира, че общините от дълго време оферират да работят с органите на Министерство на вътрешните работи, да се употребяват техните камери. „ Един голям запас, който го има налице, да се употребява ”, изясни Денков.

Обсъдено е било и по какъв начин да се форсира вземането на пробите и до седмица, най-вече 10 дни, да са ясни.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР