Трябва да се положат сериозни усилия за приемането ни в

...
Трябва да се положат сериозни усилия за приемането ни в
Коментари Харесай

Левон Хампарцумян: Българската икономика работи доста добре

Трябва да се положат съществени старания за приемането ни в Шенген и еврозоната, с цел да не седим „ разкрачени сред някогашния Съюз на съветските социалистически републики и Европа ". Това съобщи в BTV „ Тази заран " банкерът Левон Хампарцумян.

Българската стопанска система работи сносно. Де факто Асен Василев прави бюджета въз основата на историческата ретроспекция на представянето на стопанската система и проектира прогнозите за една година напред. В същото време българският бюджет е задоволително генеричен - той е много простоват и разрешава еластичност в ръководството, което е нещо доста хубаво, изясни той.

Банкерът е на мнение, че заплатите гонят инфлацията с известно забавяне, само че не я надвишават. „ В обществената сфера заплатите порастват, само че компенсират отчасти инфлацията, което е едно рационално ръководство ", счита още той и добави, че „ инфлацията се дължи на това, че имаме повече пари в сравнение с артикули и услуги ". Балансирането допуска или да се създават повече артикули и да се оферират повече услуги, или да има по-ниски месечни хонорари.

Разумното ръководство не включва единствено 3% недостиг, а уравновесен бюджет, въпреки че ще се гледа точно недостига за приемането ни в еврозоната. Даже в положителни години се допуска, че едно ловко ръководство допуска да се задели малко от остатъка, сподели още той.

Левон Хампарцумян е безапелационен, че най-лошото нещо за България е „ да седи разкрачена сред някогашният Съюз на съветските социалистически републики и Европа - ментално, геополитически и стопански ". Ние би трябвало да поставим съществени старания, с цел да се присъдим по-бързо към еврозоната, да влезем в Шенген, да си подтикваме стопанската система, добави той.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР