Трябва да се осигури свързаност на туристите от местата за

...
Трябва да се осигури свързаност на туристите от местата за
Коментари Харесай

Марияна Николова проведе работната среща с представители на местната власт в Област Пловдив

Трябва да се обезпечи съгласуваност на туристите от местата за настаняване към културно-историческите забележителности в района, с цел да се съчетават продуктите и по този метод да се подтиква стопанската система.

Това съобщи вицепремиерът и министър на туризма по време на работната си среща в Хисаря с представители на локалната власт в Област Пловдив. В полемиката участваха госпожа Ирена Георгиева, зам.-министър на туризма, госпожа Дани Каназирева, регионален шеф на Пловдив, господин Пламен Панов, зам.-кмет по „ Култура, археология и туризъм “ на Пловдив и госпожа Пенка Ганева, кмет на община Хисаря.

Министър Николова акцентира, че Хисаря предлага разнообразни форми на туризъм, като балнео, конгресен, еко- и пешеходен, селски и ловджийски, а благосъстоянието на минерални извори способства за развиването на СПА услугите в района. Тя цитира данни от Единната система за туристическа информация (ЕСТИ), съгласно които общо над 61 хиляди туристи са пренощували в местата за настаняване в община Хисаря от началото на 2020 година до 22 август. Основната част от тях над 60 хиляди са били български жители. От началото на година в местата за настаняване в общината са пренощували над 240 съветски туристи, близо 100 немски туристи, близо 80 украински туристи и над 70 турски туристи. Данните за област Пловдив демонстрират, че от 1 януари до 22 август в местата за настаняване в региона са пренощували над 184 хиляди туристи, от които над 162 хиляди са българите.

Областният шеф госпожа Каназирева благодари на вицепремиера за проведената среща. По думите ѝ туристите са извънредно чувствителни към тематиката COVID-19. И добави, че Областният спешен щаб работи интензивно, с цел да се подсигурява спокойствието в района. „ В последните две седмици виждаме спад в позитивните проби “, заяви регионалният шеф.

Кметът на Хисаря госпожа Ганева сподели, че общината е наранена от пандемията много съществено, само че към този момент стартира да се усеща излизане от рецесията. Хотелите в града са цялостни и се надявам това да продължи и отсега нататък, разяснява тя.

По време на срещата вицепремиерът разиска с представителите на локалната власт рекламирането на другите забележителности, места за настаняване и бъдещи начинания в региона на туризма. Министърът подкани присъстващите да се включат с видеоклипове на малко познатите забележителности в област Пловдив, които по-късно да бъдат разпространявани в обществените мрежи.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР