Трябва да се направят важни и неотложни реформи в ЕС,

...
Трябва да се направят важни и неотложни реформи в ЕС,
Коментари Харесай

За реформа в ЕС призова Румен Радев пред Щайнмайер

Трябва да се създадат значими и неотложни промени в Европейски Съюз, с цел да няма последващи претенденти за излизане от съюза . Затова прикани президентът Румен Радев пред немския президент Щайнмайер на брифинг в постройката на президенството.

Германският президент Франк-Валтер Щайнмайер е на двудневно публично посещаване в България.

Според Румен Радев, в случай че не разгадаем рецесията около Брекзит, все по-трудна ще става позицията на Европа в заобикалящия я свят . Много е значимо да имаме единна европейска позиция по Брекзит и да не допуснем Брекзит да блокира опцията на Европа да взема краткотрайни, значими и единни решения , прикани Радев.

По думите на Радев доста е значимо да се отговори на въпроса за какво има страни, които желаят да излязат от Европейския съюз .

Англия би трябвало да бъде непокътната в Европейския съюз, прикани също от своя страна президентът Франк-Валтер Щайнмайер.
 Екологичен потенциал утвърди безвизов режим за британците след Брекзит
Екологичен потенциал утвърди безвизов режим за британците след Брекзит

502 депутати против 81, 29 се въздържаха

Той е безапелационен, че не сме в ситуацията да се разяснява какво ще се случи през идващите дни и седмици в британската страна . Щайнмайер обаче е сигурен, че Долната камара на Народното събрание ще откри вярната позиция за Англия.

" Каквото и решение да вземат великобританците, от това не би трябвало да произлиза нова рецесия за Европейския съюз ", съобщи немския държавен глава.

Запитан дали " Фолксваген " ще влага в България, Радев сподели, че по време на срещата са разисквани вероятностите за стратегическа немска инвестиция . Успешното партньорство дава задоволително съображение да имаме вяра, че България е подготвена и заслужава стратегически вложител със затворен цикъл на произвеждане , уточни българският държавен глава.
 Патова обстановка в Лондон за Брекзит
Патова обстановка в Лондон за Брекзит

Без позитивни сигнали от Европа

Посещението на немския президент не е единствено за комерсиалните връзки сред България и Германия , а и за значими немски вложения, сполучливо икономическо съдействие и взаимни производства, съобщи преди този момент Радев.

Посещение на немския президент има огромно значение за развиването на двустранните връзки, тъй като то идва във значим миг за нашата страна, в който България ясно обрисува своите цели за икономическа, политическа и обществена интеграция в Европа , акцентира президентът.

По думите на Радев усилието за икономическа, политическа и обществена интеграция в Европа е невероятно без ефикасна пазарна стопанска система, в което Германия поддържа България .

С Германия ни свързват дълбоки връзки и сред народите постоянно е имало непосредственост, без значение от предзивикателствата на другите столетия, уточни Румен Радев.
 €8.2 милиарда доближи стокообменът сред България и Германия през 2018 година
€8.2 милиарда доближи стокообменът сред България и Германия през 2018 година

Без политическата непоклатимост и устойчивото развиване мъчно се реализира растеж

" Германия за нас е стратегически, стопански, търговски сътрудник благонадежден съдружник и дълготраен другар ", съобщи Радев и посочи, че стокообменът сред двете страни за предходната година надвишава 8 милиарда евро . Държавният глава има вяра, че тази наклонност ще се резервира.

България играе все по-важна роля за просперитета на Западните Балкани и по тази причина страната ни разчита на Германия страната ни да бъде част от Берлинския развой, сигурен е президентът.
 Евродепутатите утвърдиха 3-те неуместни текста в пакета
Евродепутатите утвърдиха 3-те неуместни текста в пакета " Мобилност "

На първо четене

Той разяснява и тематиката по Пакета " Мобилност " 1, който съгласно президента е ориентиран против единния пазар и четирите свободи в Европейски Съюз .

Двамата президенти са разискали промените в правосъдната система, държавната администрация, вътрешната сигурност, запазване на външните граници на Европейския съюз . Особен акцент е подложен върху отличните връзки в образованието, науката, културата и туризъма. Особено значимо е съдействието и в областта на защитата, като съдружници в НАТО, вътрешните и външните провокации пред Европейския съюз , проведената престъпност, незаконната миграция, огромните енергийни инфраструктурни планове.

В умозаключение президентът съобщи, че живият мост сред нашите два народа са над 300 000 български жители в Германия.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР