“Трябва да се направи [реформа] в пенсионно-осигурителната система. Както в

...
“Трябва да се направи [реформа] в пенсионно-осигурителната система. Както в
Коментари Харесай

Каримански пред Дарик: Заболяването на тези, заради които бяхме на площада, се прехвърли и върху новите

“Трябва да се направи [реформа] в пенсионно-осигурителната система. Както в първи дирек, по този начин и да се отговори на голям брой въпроси във връзка с втори дирек. Трети дирек към този момент е по-ясен. Но тук ще отбележа, че страната и държавното публично обезпечаване заделят по 5% от парите, които са като трансфер от бюджета към държавното публично обезпечаване. Именно тук е въпросът да си отговорим дали междинният ритъм на повишаване на осигурителните приходи е със същото повишаване на междинният ритъм на доходността на пенсионните фондове. ” Така стартира диалога Любомир Каримански в сдутиото на Дарик и фиксира рисковете в пенсионната система, поради които може да се окаже, че съществуването на втори пенсионен дирек може да докара до по-ниски пенсии в бъдеще. Tой добави, че с цел да има смисъл от втория дирек, то приходите на междинна годишна база от него би трябвало да нарастват по-бързо, в сравнение с междинния застрахователен приход, който имаме.

“И двете политически сили се обезсилиха взаимно. Обезсилиха се по простата причина, че толкоз доста желаеха да се харесат на гласоподавателите и на хората, че направиха неточности в своите ходове. Всяко нещо си има развой и този развой има избрани стъпки. Не беше обяснимо по какъв начин по този начин втората политическа мощ показва кабинет преди първата политическа мощ, под натиска на първата политическа мощ. Това беше необяснимо ”, съобщи Каримански за позициите на двете водещи политически сили и добави, че съгласно него двете са изгубили от неналичието на предпочитани цели.

“И двете политически сили най-вероятно виждат изхода в избори. За да може едни избори да бъдат осъществени те вършат всичко допустимо да бъдат харесани, ухажват своя електорат и своите гласоподаватели ”, съобщи Каримански.

“Не мисля, че е единствено от его. Егото го има несъмнено, само че по-скоро някак си болестта ни се предава. То се трансферира. То стана по този начин, че тези, които бяха заболяли, заразиха и новите. Това за мен е към този момент очевидно, заради това, че предложенията, които се правяти от едното и от другото място, било то за бюджета или някакъв вид промени, тъкмо в тази посока нито едните, нито другите потеглят да са по-обосновани и аналитични. Това тъкмо ме кара да мисля, че болестта на тези, поради които бяхме на площада, се трансферира и върху новите ”, разяснява Каримански политическото его сега.

“Може би мощният коз на ГЕРБ е, че те имат готови на експертно равнище задоволително хора. Доколко те могат се еманципират от чисто политическата мощ е различен въпрос. Но мощната карта също е, че те с политическия си опит са много по-обиграни и много по-разположени да залагат клопки ”, изясни Каримански и продължи “На Продължаваме промяната мощният коз е това, че към момента има вярата и чувството, че те желаят да подходят транспарантно. Дори и в наивитета има нещо красиво ”, добави той. “Но това е за една част от Продължаваме промяната. Зад другата обаче тегне някаква тъмна мощ. И тази тъмна мощ личи тогава, когато в действителност с неотстъпчиво его се подхожда към оферти или единодушия с ГЕРБ за избран вид условности, които се слагат. ”
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР