Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се

...
Трябва да се готвим за най-лошото и ако не се
Коментари Харесай

Иван Гешев предупреди да се готвим за военно положение

Трябва да се готвим за най-лошото и в случай че не се случи, толкоз по-добре. Това съобщи в правна комисия основният прокурор Иван Гешев, който пристигна в Народното събрание по време на разискването на закон за ограниченията по време на изключителното състояние.

Времето ни изтича като песъчлив часовник, в случай че към този момент не е изтекло, уточни той и предизвести, че ще повторим сюжетите на потърпевшите европейски страни.

Иван Гешев даже счита, че ще стигнем до военно състояние. Ситуацията се трансформира с часове, обезпокоен е обвинител номер едно. Ситуацията у нас припомня Италия. Затова и съгласно него законът през днешния ден е просрочен, а на следващия ден ще е неправилен.

Икономиката е за хората, съобщи основният прокурор: Държава се възвръща, само че човешките животи не се възвръщат.

Главният прокурор настоя за радикални ограничения. Трябва да се мине в режим на съвсем военно състояние, настоя Иван Гешев. Банско да бъде подложен под карантина, желае още той.

Не ни трябват спомагателни проблеми, показа основният прокурор. Сега било време да се спре с политиканстването. Меко казано сме в изключителна обстановка, счита Иван Гешев. Да се вземат съответни и радикални ограничения, настоя той. Това е методът за спасяването на нацията, сподели още основният прокурор.

Припомняме, в петък предходната седмица Народното събрание гласоподава препоръчаното от Министерски съвет изключително състояние за период от един месец 13 март - 13 април по отношение на заплахата от разпространяване на ковид в страната. От тогава се вкарват и спомагателните ограничения. Също по този начин предходната седмица бяха препоръчани и наказателни ограничения - затвор и санкция - за неспазващите карантината.

Към 17 март сутринта доказаните позитивни проби за ковид в страната доближиха 67. Смъртните случаи в резултат на болестта са два. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР