Трябва да се гордеем с историческите си постижения... Това е

...
Трябва да се гордеем с историческите си постижения... Това е
Коментари Харесай

„Историческото споразумение“ на COP28 ще промени целия свят

„ Трябва да се гордеем с историческите си достижения... Това е укрепен, уравновесен, само че безспорно исторически пакет от ускорени дейности в региона на климата. Това е „ Консенсусът от ОАЕ ", съобщи Султан ал Джабер, ръководител на 28-ата Конференция на страните по Рамковата спогодба на Организация на обединените нации по изменението на климата. Световните медии правят оценка достиженията на COP28 като „ мъчно реализирано историческо съглашение “.

Историческото значение на „ Консенсуса на ОАЕ “ е, че това е първото публично съглашение за " преход от изкопаеми горива ". Френската новинарска организация Франс прес разяснява, че това е първият път от началото на провеждането на тази конференция, в който страните единомислещо са се съгласили да сменят изкопаемите енергийни източници. " Този резултат е началото на прекратяването на изкопаемите горива ", съобщи Саймън Стийл, изпълнителен секретар на Рамковата спогодба на Организация на обединените нации за изменение на климата.

Анализатори показват, че историческото съглашение не може да бъде реализирано без съдействие сред Китай и Съединените щати. По време на неотдавнашната среща в Сан Франциско водачите на двете страни подчертаха уговорката си за поощряване на триумфа на COP28. Това позитивно отношение на съдействие внася мощ в световния отговор на рецесията с климата.

Понастоящем зеленото и нисковъглеродното развиване се трансфораха в международен консенсус. Страните поставиха обилни старания и реализираха прочут прогрес към тази цел. Но в съпоставяне със сериозните промени в климата най-важно е по какъв начин да се приложат резултатите от тазгодишната конференция.
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР