Трябва да се гордеем, че ние сме между малцината държави,

...
Трябва да се гордеем, че ние сме между малцината държави,
Коментари Харесай

Румен Радев и Томас Бах уважиха 100-годишния юбилей на БОК

" Трябва да се гордеем, че ние сме сред малцината страни, които възвърнаха олимпийските игри, с цел да се трансформира в най-голямото спортно събитие. За мен е голяма чест и наслаждение да отбележим дружно 100-годишнината на Българския олимпийски комитет ". Това съобщи президентът на България Румен Радев на тържеството във връзка 100-годишния празник на Българския олимпийски комитет, съобщи кореспондент на БГНЕС.


На церемонията във Военния клуб участваха още президентът на Международния олимпийски комитет Томас Бах, президентът на БОК Стефка Костадинова, министърът на младежта и спорта Весела Лечева и доста именити български спортисти. " България е измежду 14-те страни-участнички в Първите олимпийски игри в Атина през 1896 година Неслучайно страната ни има членове на Международния олимпийски комитет още преди да съществува публично Българския олимпийски комитет ", съобщи Лечева. „ Поколения именити наши спортисти, треньори, експерти са отдали своя труд, сила, гений и обич към спорта, с цел да развиват в България непреходните полезности на олимпизма като великодушие, поддръжка, приемливост и взаимно съгласие ", добави тя.

„ За мен е чест да бъда част от тържествата по отбелязване 100-годишнината на Българския олимпийски комитет. България е страна с големи обичаи и доста триумфи в международния спорт. Имате история, с която можете да са гордеете. Преди 5 години бях тук по времето, когато домакинствахте на три огромни международни шампионати в олимпийски спортове. Това приказва за високата класа на България в спорта ", сподели президентът на МОК Томас Бах, който по-рано през днешния ден организира среща с Румен Радев, а по-късно откри галерия в чест на юбилея на БОК.

" Дълбок реверанс пред всички, които отдадоха и ще отдават живота си за българския спорт и олимпийското придвижване. Те са най-ярките посланици и представители на българщината в целия свят. Трябва да сме доста горди, защото дребна и красива България има 55 трофеи и 230 медала. Имената на тези хора ще бъдат записани със златни букви освен в българския спорт, а в международния ", показа Костадинова, която пожела на България шест златни медала от Олимпиадата в Париж идващото лято.


" София и България с голямо самочувствие може да бъде хазаин на зимни юношески олимпийски игри. Шансът ни е огромен, само че би трябвало да си оправим оборудванията. С нищо не сме по-назад от другите, имаме съществени триумфи в зимните спортове ", добави тя, откакто Бах разкри, че е бил обсъждан разновидността София да одобри Зимна олимпиада за младежи.

За тържествата по честване 100-годишнината на Българския олимпийски комитет у нас дойдоха още президентът на Асоциацията на Европейските олимпийски комитети (ЕОС), член на МОК и ръководител на Гръцкия олимпийски комитет Спирос Капралос, генералният секретар на ЕОС Рафаеле Паньоци, президентът на Световната федерация по битка и член на Изпълкома на МОК Ненад Лалович и други /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР