Трябва да решим с кое да се справим - с

...
Трябва да решим с кое да се справим - с
Коментари Харесай

Радан Кънев: Да решим с кое искаме да се справим - с мониторинга или с корупцията

Трябва да решим с кое да се оправим - с мониторинга или с корупцията. Така зам.-председателят на " Демократична България " Радан Кънев разяснява пред Българска национална телевизия думите на правосъдния министър Данаил Кирилов, който разгласи, че ще подаде оставка, в случай че мониторинга за България не отпадне в границите на мандата на актуалната Европейска комисия.
 Данаил Кирилов ще подаде оставка, в случай че не падне мониторингът за България до края на мандата на Европейска комисия
Българските политици политици се пробват да се оправят с това, че казусът е забележим, а не с казуса, безапелационен е Кънев. Той акцентира, че при мониторинга не става дума за това дали България покрива механически критерии, а за корупция. 

Има мощна наклонност измежду ръководещите - ГЕРБ, Патриоти и Движение за права и свободи, да употребяват позициите си в Европейския парламент и в евроструктурите да се покриват срамотиите на България в правосъдната система, а затова и в корупцията, съобщи Кънев.

Той уточни, че доверието, което той е получил от българските гласоподаватели не е за отпадане на мониторинга, а " да има по-строг надзор " и директни благоприятни условия за влияние през европейската прокуратура.

Радан Кънев разяснява и въпроса с партийните дотации. Според него партиите могат да преживеят с доста малко пари, в случай че бъдат изменени разпоредбите за медийна политическа реклама и се сложи таван или се вкара регресивна канара съгласно броя получени гласове.

" Свръхвисоките равнища на дотациите са несъстоятелни, откакто в една предизборна акция не могат да се похарчат повече от 2 млн. лева ", посочи той и добави, че паралелите със Съединени американски щати и въвеждане на нулева дотация са несъстоятелни, защото на всички места в Европа партиите получават дотации от страната.

" Субсидиите са пари, които данъкоплатецът дава, с цел да се подсигурява с тях независимостта на партиите и те да могат да реализират избрани цели ", разяснява Кънев.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР