Трябва да продължим напред. Положителните решения водят до приятелство, а

...
Трябва да продължим напред. Положителните решения водят до приятелство, а
Коментари Харесай

Заев: Македонският и българският народ имат обща история и минало

 Трябва да продължим напред. Положителните решения водят до другарство, а негативните до мъка. Никой няма право да разделя двата народа. Това съобщи македонският министър председател Зоран Заев при визитата си в Струмица, представен от БГНЕС.

По мотив на казаното от, че България не ги стопира, а единствено отсрочва, Заев съобщи: " Надявам се другарска България да резервира Договора за другарство. Ако не са удовлетворени от осъществяването на Договора, те могат 130 пъти да кажат " Не “ при 34 преговорни глави за присъединение към Европейски Съюз ".

По-рано през днешния ден външният министър съобщи: " Казваме " Не “ на започване на договарянията, а не за участие на Северна Македония в Европейски Съюз, не считаме, че все още имат подготвеност да извършват изискванията да стартират договаряния “.

Според Заев управляващите имат подготвеност да извършат измененията в учебниците за историческите персони, за които Смесената българо-македонска комисия е постигнала единодушие.

“Двата народа имат обща история и минало. От там са се появили българският и македонски нации. От южнославянската група на езици произлизат македонският и българският. Как е допустимо от общото да бъде единствено българско или македонско. Тук би трябвало да търсим решения. Политиците взимат решения. Ако те са позитивни, ще бъдат изписани със златни букви, в случай че са негативни – мъка ", съобщи Заев.

Той прикани за мъдрост.

" Македонският народ в никакъв случай не би наложил обсада или несъгласие на българския. Сигурен съм, че и българският не желае да наложи несъгласие на македонския “, сподели Заев.

Според него доста близо сме до постигането и на решение за Гоце Делчев.

" Трябва да построяваме другарство и да бъдем храбри “, прикани Заев и добави: " Подготвих македонския народ за негативно решение. Ако ме питате, през днешния ден над половина са възможностите за негативно решение “.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР