Трябва да попитаме всички граждани с референдум искат ли да

...
Трябва да попитаме всички граждани с референдум искат ли да
Коментари Харесай

Ивайло Московски: Ако се вземе помощ за БДЖ от бюджета, то тя ще е заем

Трябва да попитаме всички жители с референдум желаят ли да заплащат задълженията на държавните железници. Мисля, че би било правилно. Това съобщи министърът на превоза, осведомителните технологии и известията Ивайло Московски в Бургас.

Той осведоми, че заемът, който е мотив за запориране на сметките на предприятието, е в размер на 250 млн. лв. и е от 2007 година Министър обаче досега не е бил осведомен с нито един документ , в който да е посочен проект по какъв начин този заем ще се връща.
БДЖ: Имаме запорирани сметки, само че няма да разпродаваме активи Министърът на превоза Ивайло Московски е изискал активиране на държавната помощ, за която има утвърждение от Европейска комисия
Ако парите се извадят от бюджета, това значи разплащане с налозите на всички жители , посочи той.

Искам да бъде правилно отразено и да се знае, че тези, които тогава са управлявали железницата, са натрупали близо милиард лв. задължения. Вземали са заеми, с цел да погасяват първите, добави министърът на превоза.

Той сподели, че в случай че се наложи да бъдат взети средства от държавния бюджет, те ще бъдат като заем, най-вероятно – безлихвен. После този заем ще си го покриваме от бранш „ Транспорт “, сподели министърът.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР