Трябва да намерим решение в тази ситуация. И решението е

...
Трябва да намерим решение в тази ситуация. И решението е
Коментари Харесай

Борисов: Призовавам Асен Василев да не отваря Кутията на Пандора с нови дългове

„ Трябва да намерим решение в тази обстановка. И
решението е те да ръководят, а ние през Народното събрание
да ги направляваме. Това съобщи Бойко Борисов по време на съвещание на партията.

„ И с цел да не се трансформират тези лидерски срещи с 20 души водачи в едно говорено и накрая, като се изключи един случай, в който Кирил Петков свърши работа и направи график за приемането на 5-6 закона, тогава се разбрахме с него да изпратим човек в Министерски съвет, който да следи какво се случва там, да рапортува и да направим по този начин, че значимите решения в Министерски съвет да се дават седмица преди този момент, да се разискват и по-късно да ги решаваме. След като е видно, че това не работи,
предлагането, което би трябвало да създадем е, във
вторниците бих предложил, в случай че желаете и различен ден, само че
тези министри, които са тук, в съответните комисии,
да се събират министърът на опазването на здравето със
съответните комисии. Гледат се периодите и се споделя
какво ще се прави “, добави още той.

3% недостиг е неприятно нещо. Взимането на нов дълг е неприятно нещо. Липсата на ограничения за понижаване на недостига е неприятно нещо. Всички желаят да се вършат на положителни, само че задълженията се натрупат и натрупат, сподели Бойко Борисов по време на съвещание на партията.

„ 5% рента на 2.3 милиарда евро нов дълг – това са близо 250 милиона лв. рента годишно. Това не е добре! И желая да кажа на всички, че приканвам Асен Василев да не отваря торбата – Кутията на Пандора, и да не води страната към задлъжняване. Къде са ограниченията да излезем от 3%-ия недостиг и да се върнем към нулев недостиг? Или най-малко да е на остатък? Хората в център дясно разчитат да отстояваме ползите, за които са дали своят вот, разяснява още водачът на ГЕРБ.

Преди година ПП-ДБ говореха за 8 милиарда, че са били откраднати от ГЕРБ, а те самите теглят по 5 милиарда заеми, сподели и ръководителят на ПГ на ГЕРБ Десислава Атанасова.

„ Седем от осем ограничения не са изпълнени в Министерство на регионалното развитие. Фрапиращ случай на несъблюдение е Автомагистрала „ Струма “, това съобщи Николай Нанков.

„ Към момента няма нито утвърден миг, нито е съгласувана методика с районна комисия. Имаме 7 от 8 ограничения със период септември, които не са изпълнени. “

„ Може би в проектобюджета би трябвало да настояваме поименно да бъдат посочени обектите, които би трябвало да бъдат финансирани “, съобщи Борисов.

„ И аз, и Кирил Петков в Пловдив обещахме Околовръстно. Трябва да си съблюдаваме обещанията. Всичко това би трябвало да бъде отразено в този бюджет. Ако не се одобряват фрапантни ограничения и ще се харчи, и ще се вземат задължения, да се знае защо се вземат. Андрей Цеков поставя доста старания, само че са напразни, тъй като техните старания са хвърлени в тези 300 млн. лева за мантинели и маркировка. Трябва да помислим по какъв начин да му дадем рамка. “

 

 

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР