Трябва да мислим комплексно, а не на парче, когато търсим

...
Трябва да мислим комплексно, а не на парче, когато търсим
Коментари Харесай

Иван Таков: Трябва да мислим комплексно при търсенето на решения за столичния транспорт

Трябва да мислим сложно, а не на парче, когато търсим решения на проблемите в столичния градски превоз. Това сподели ръководителят на Българска социалистическа партия - София и на групата на социалистите в СОС Иван Таков по време на днешната среща с президента на КТ " Подкрепа " Димитър Манолов и с ръководителя на Федерацията на транспортните служащи към синдиката Иван Кирилов. На диалога участваха още заместник-председателят на групата на Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " Ваня Григорова, общинските съветници Иван Пешев, Николай Велчев, Еньо Савов и Войслав Тодоров, както и транспортният специалист в Българска социалистическа партия - София Иван Ковачев. От страна на синдиката в срещата участваха ръководителите на ФТР " Подкрепа " в сдруженията от градския превоз.

Иван Таков съобщи, че общинските съветници от Местна коалиция " Българска социалистическа партия за България " са осведомени с декларацията на Федерацията на транспортните служащи към КТ " Подкрепа " и към КНСБ, която те изпратиха при започване на декември предходната година до кмета на София Васил Терзиев и до всички представители на политически групи в СОС.

" По точките в декларацията ние съвсем нямаме несъгласия, сподели Иван Таков. - Исканията са рационални и обективни. През годините общинските съветници от Българска социалистическа партия не сме преставали да настояваме за по-добри условия за работа в столичния градски превоз. Затова поддръжката от нас е обезпечена ".

Таков прикани синдикатите да не се концентрират единствено в покачването на заплатите на водачите.

" Условията на труд не са по-малко значими, добави той. - Затова би трябвало да търсим благоприятни условия за финансиране. И когато мислим за решение на проблемите в превоза, да го вършим сложно. Не бива да загърбваме жилищната политика, която от толкоз години се опитваме да наложим в Столична община. Само по този начин ще имаме късмет да се оправим с дефицита на работна ръка в столичния градски превоз и няма да се постанова да внасяме водачи от чужбина или по-точно от Киргизстан, както приказват ".

Той изрази тревога, че кметът Терзиев и ПП-ДБ-СС в СОС може да употребяват нуждата от повече средства за столичния градски превоз, с цел да разширят зоните за платено паркиране в София и да усилят цената за час престой. "

Не бива дефицитът на средства за градския превоз да бъде обезщетено с увеличение на цената на услугите за платено паркиране, за каквито планове слушам. Ние няма да подкрепим концепцията за въвеждане и на " алена зона " за паркиране в центъра, която да коства двойно по-скъпо от синята, сподели той. - Това коренно покачване на цената не е заслужено и ще удари всички по джоба ".

Иван Таков увери, че Българска социалистическа партия е изрично срещу концепцията за сливане на трите независими сдружения - Електротранспорт, Автотранспорт и Метрполитен - в едно.

Снимка: БГНЕС
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР