Трябва да изпратим послание до Брюксел, че след толкова години

...
Трябва да изпратим послание до Брюксел, че след толкова години
Коментари Харесай

Гръцки евродепутат за балканския Шенген: Няма единен пазар без единно пространство

Трябва да изпратим обръщение до Брюксел, че след толкоз години България и Румъния би трябвало да се причислят към Шенгенското пространство. Това счита евродепутатът от Гърция Георгиос Кирцос. По думите му, няма по какъв начин да имаме обединен пазар без единно пространство. 

Възможно ли е и по какъв начин да се направи съглашение за унищожаване на граничния надзор на сухопътните граници сред Румъния, България и Гърция? Още един от създателите на концепцията - гръцкият евродепутт Георгиос Кирцос - с него беседва Елеонора Христозова.

 
Мисля, че на равнище Европейска комисия концепцията не им харесва. От друга страна като евродепутат от Гърция и представител на опозицията, би трябвало да Ви кажа, че тя се подкрепящ от държавното управление, от виновния министър. Така че не знам дали е осъществимо, само че политическото обръщение е ясно, тъй като би трябвало да улесним България, Румъния и Гърция. Ние сме съседи и имаме доста благоприятни условия да развиваме нашите стопански и обществени ползи, взаимоотношение и съдействие.
Георгиос Кирцос, евродепутат

„ Не става дума за това, че не ви желаят. Струва ми се, че има хора, които сме стремят към конкурентно преимущество, да вземем за пример в транспортния бизнес или по какъв начин товарите доближават до Европейски Съюз от трети страни, само че това е неверен метод, т.е. добре, аз съм конкуренция, само че би трябвало да има едни правила за всички “, счита гръцкият евродепутат.

Цялото изявление вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР