Трябва да инвестираме много повече във военна наука и образование,

...
Трябва да инвестираме много повече във военна наука и образование,
Коментари Харесай

Държавният глава: Трансформацията на Въоръжените сили без качествено и модерно образование е невъзможна

Трябва да влагаме доста повече във военна просвета и обучение, в случай че желаеме да имаме повече сигурност, съобщи Румен Радев при откриването на академичната година във Военната академия

" Започнала като най-старото висше учебно заведение в България, през годините Военната академия се утвърди като средище за подготовка на висококвалифицирани фрагменти за потребностите на сигурността и защитата, на командири с висока професионална подготвеност и на водачи, способни да отстояват твърдо и поредно националния интерес и във военно, и в спокойно време. Днес Академията продължава да бъде водещ център за военно обучение, просвета и нововъведения в системата на защитата ", съобщи президентът и висш главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев пред офицери във Военната академия „ Георги Стойков Раковски “ по време на тържественото разкриване на новата образователна 2020-2021 година.

„ Трябва да влагаме доста повече във военна просвета и обучение, в случай че желаеме да имаме и повече сигурност “, акцентира Румен Радев. Президентът уточни, че трансформацията на Въоръжените сили без качествено и съвременно обучение е невъзможна и по тази причина военната просвета и обучение би трябвало да бъдат неразделна част от развиването на силите и качествата за защита.

В словото си на церемонията президентът открои нуждата от модерни технологии, новаторски подходи и съвременни и ефикасни способи за образование. По думите му в комплицираната модерна осведомителна среда секторът за сигурност и защита от една страна, и образованието - от друга, са най-важните институти на страната, а военното обучение е тяхната пресечна област. „ Динамиката в средата за сигурност, присъща с висока комплексност, технологичност и бърза смяна на ситуацията, постанова от ден на ден да работят високо готови офицери и експерти “, добави Румен Радев.

От трибуната на Военната академия президентът поздрави преподавателския състав за професионализма, постоянството и всеотдайността, с които пазят и развиват богатите обичаи на висшето учебно заведение и не престават да приготвят почтени българи и водачи.

Пред слушателите и бъдещите командири президентът съобщи, че на тях се пада достойнството да вкарат във въоръжение дълго чаканите нови оръжейни системи. „ На вас ви следва да градите модерни качества и съгласуемост при лимитирани запаси. Не единствено да командвате, а и да водите и мотивирате вашите подчинени в комплицирана и предизвикателна среда “, акцентира Румен Радев.

По-рано денем президентът Румен Радев одобри строя на почетния часовой и прегледа реновираните кабинети в образователния корпус на Академията.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР