Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и тогава, когато се

...
Трябва да имаме нетърпимост към престъпността и тогава, когато се
Коментари Харесай

Гешев към ученици: Трябва да имаме нетърпимост към престъпността

Трябва да имаме непоносимост към престъпността и тогава, когато се сблъскаме с нея – персонално или посредством наш непосредствен, трябва да си потърсим правата. Това сподели основният прокурор Иван Гешев на открит урок пред възпитаници от 10, 11 и 12 клас от Гимназията с преподаване на непознати езици „ Симеон Радев “ в Перник, оповестиха от пресцентъра на Прокуратурата на своята фейсбук страница, съобщи Българска телеграфна агенция. 

Откритият урок е част от акцията на съсловните организации

на Асоциацията на прокурорите и Камарата на следователите „ Правосъдие в бъдещето – прокурори и възпитаници приказват за право “. Лектори бяха трима прокурори от Районната прокуратура в Перник и ръководителят на Камарата на следователите в България Петко Петков. 

По време на урока Гешев насочи апел към учениците

да научат главните си права и отговорности, с цел да знаят по какъв начин да се пазят, при положение, че станат жертва на закононарушение. 

Главният прокурор даде образец с възпитаник от Петрич ,

който откакто станал жертва на машинация, подал сигнал в прокуратурата, което довело до формиране на досъдебно произвеждане, като след това причинителите били открити, а парите на детето върнати.

Трябва да си защитавате ползите, би трябвало да се борите за тях ,

тъй като никой няма да ви ги даде. Трябва да защитавате освен вашите ползи, а да се обедините и да работите и за ползите на страната си. Бъдещето е във вашите ръце, в случай че осъзнаете, че би трябвало да сте дружно с всичките си разлики. Имате интерес да живеете дружно в по-добра страна “, посочи основният прокурор.

Той подчертава още и върху нуждата от взаимоотношение сред правоохранителните органи ,

част от които е и Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат опазени правата и ползите на жителите, като акцентира пред учениците, че с цел да имаме мощна страна, всички институции би трябвало да работят дружно.

Вчера, по време на визитата си в Перник, главният прокурор разяснява пред журналисти и обстановката с растящата престъпност и зачестилите случаи на експанзия в последните месеци в страната.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР