Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор. Това

...
Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор. Това
Коментари Харесай

Ангела Николова: Трябва да има механизъм за разследване на главния прокурор

Трябва да има механизъм за следствие на основния прокурор. Това съобщи в студиото на „ Офанзива ” по NOVA News претендентът за народен представител от “Български напредък ” в листата на 25-и МИР Ангела Николова.

„ Въпросът е кое ще бъде най-хубавото решение за това и да създадем по този начин, че да няма опция за политическо влияние върху тези процеси ”, акцентира тя.

" Решението да се включа в акцията не беше мъчно. По-скоро беше доста отговорно ", разяснява тя въпроса за какво е решила да избере партията на Стефан Янев за присъединяване в изборите.

„ В лицето на Стефан Янев всички видяхме общественик, който съумя да ръководи страната по един спокоен метод – без непотребни кавги и разделяне на обществото. Според мен той е политик, който в действителност може да оглави страната. Обединили сме се към общи хрумвания и полезности. Една от аргументите, да се включа в редиците на партията е битката с демографската рецесия ”, уточни тя.

Тя разяснява и предлагането да се промени формата на държавното ръководство от парламентарна на президентска република. „ Този въпрос би трябвало да бъде подложен наложително на публичен спор и разискване. Трябва да се направи изчерпателен разбори и да се уточни тази толкоз сериозна правна смяна. само че на фона на множеството рецесии, пред които сме изправени, от „ Български напредък ” считаме, че този въпрос е ненужно дебатиран и би трябвало да се разиска, когато обстановката се успокои ”.

Според Николова в последната година и половина сме станали очевидци на една задълбочаваща се политическа рецесия. „ Липсата на постоянно държавно управление и на резистентен кабинет основава обстановка, при която занапред може да се получи конституционна рецесия. Ако не успеем да образуваме постоянно държавно управление и то да излъчи претендентите за Висш съдебен съвет от парламентарната квота, сигурно може да се стигне до конституционна рецесия, в която един конституционно проведен орган пречи на различен да прави своята активност ”, акцентира тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР