Трябва да има истинско правосъдие и прокуратурата да не се

...
Трябва да има истинско правосъдие и прокуратурата да не се
Коментари Харесай

Свидетелят Петков влезе в прокуратурата да се запознае с темата

Трябва да има същинско правораздаване и прокуратурата да не се употребява като бухалка, освен в тази ситуация с Това съобщи съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков на влизане на разпита си в Софийска районна прокуратура.

" Вярвам в силата на едно същинско правораздаване, имам вяра в общоприетите процедури в Народното събрание и се надявам, че, следвайки тях, ще стигнем до същинско правораздаване и по едно и също време с това няма да позволим прокуратурата да се употребява като бухалка. Не става дума единствено за господин Борисов, за всичките вероятни неща. Моето доверие към службите също е извънредно ниско, мисля, че би трябвало да има голяма промяна ", отговори той на въпрос на News.bg.

Петков даде и образец за аргументите за изпитваното съмнение към спецслужбите - вчерашното Весела Чернева от страна на шефа на ДАНС, съгласно който Чернева, въпреки и неспомената по име, е споделяла класифицирана информация с представители на Република Северна Македония преди повдигането на ветото през лятото на предходната година.
 ДАНС оцени записа от съвещанието на Политическа партия като безобразно политическо говорене
ДАНС оцени записа от съвещанието на Политическа партия като безобразно политическо говорене

Шефовете на ДАР и Военно разузнаване отхвърлиха коментар

" Аз не бях в залата, само че съм обезумял от част от нещата, които чух. Искам доста ясно да заявя - индивидът Весела Чернева е един от най-свестните съветници, които съм имал, един от хората, които в действителност имат вяра, че България може да е естествена европейска страна. И потреблението на нейното име през вчерашния ден, е от този вид клюки, които демонстрират остра потребност от голяма промяна в службите. "

Бившият министър председател се явява на разпит в прокуратурата ден след Асен Василев, който отправени към отделилия се от Политическа партия народен представител Радостин Василев. Петков обаче не бил осведомен авансово с тематиката на идния диалог. " Викат ме като очевидец по тематиката, по която в действителност още не съм осведомен, в този момент ще схвана. Ако е като Асен Василев, допускам по тезата там за която той самичък опроверга. Така че се надявам да е къса среща ", разяснява Петков.

И акцентира - нямал никакви терзания по отношение на идния разпит. " Това е най-хубавото - когато човек няма защо да се тормози и се усеща, че прави верните неща с всяка стъпка. Не че имаме огромно доверие на прокуратурата, би трябвало да сме почтени. Защото виждаме, че те заемат много мощни политически позиции, играят го по едни и същи каузи - хем на трупчета, хем се появяват... "
 Радостин Василев напусна Политическа партия, пусна запис и му сложиха защита
Радостин Василев напусна Политическа партия, пусна запис и му сложиха защита

Политическа партия били виновни да бъдат единствената бариера пред ГЕРБ, а предали гласоподавателите си
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР