Трябва да е ясно, че Прокуратурата, прокурорската колегия и главният

...
Трябва да е ясно, че Прокуратурата, прокурорската колегия и главният
Коментари Харесай

Иван Гешев: Прокуратурата застава зад всеки честен магистрат, подложен на атаки

„ Трябва да е ясно, че Прокуратурата, прокурорската гилдия и основният прокурор ще застанат зад всеки почтен, заслужен български магистрат, вършещ съзнателно работата си, без значение дали е прокурор или арбитър, чиновник или следовател, при положение, когато са подложени на офанзиви. В качеството ми на магистрат, бих споделил, че в този случай има данни за състав на закононарушение “. Това съобщи основният прокурор Иван Гешев на съвещанието на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет, която гласува с цялостно единогласие Декларация в отбрана на техен сътрудник от Спецпрокуратурата след обява с негови фотоси в профила на обвинения Васил Божков в обществената мрежа Фейсбук.

„ Действията на Прокуратурата на България против корупцията и проведената престъпност предстоящо провокират опити за политически, стопански, медиен, а към този момент и престъпен напън ”, се споделя в декларацията.

„ Многократно съм казвал, че няма недосегаеми лица , без значение дали са част от Министерски съвет, Президентството, милиардери или обществено слаби, ние сме и ще бъдем подложени на всевъзможни офанзиви - медийни или политически, или както в тази ситуация с престъпен нюанс. Това е част от работата ни. Прокуратурата ще бъде безкомпромисна към лица от нейните структури, които реализират дисциплинарни нарушавания или сформира на закононарушения. Прокуратурата не прави разлика сред лицата, които са нарушили закона и няма да вършим такава, в това число и в случай че те са част от правосъдната власт “, акцентира основният прокурор Иван Гешев, който председателстваше съвещанието на прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет.

„ Времената са изменени. Някои хора са застинали в 80-те и 90-те години, когато публичният и политически живот се въртеше към Магурата. Българските жители желаят правдивост и прокуратурата прави всичко допустимо  да изправи пред българския съд хората, които са нарушили закона. Прокуратурата на България е част от този развой за правдивост, който чакат жителите “, заключи основният прокурор.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР